Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szoros első félidő után vereség Siófokon

Az elején még vezettünk, egy félidőn át tartottuk a lépést, de aztán a szünetben bennmaradtunk az öltözőben.
Szoros első félidő után vereség Siófokon

Nem a levegőbe beszélt Marosán György vezetőedző, amikor a mérkőzés előtt azt mondta, hogy szeretnénk meglepetést okozni a jóval esélyesebb, évről évre a nemzetközi porondon edződő és ott kiválóan menetelő Siófok otthonában.

Jól kezdett az SZKKA, az elején a mieink akarata érvényesült, percekig sikerült őrizni az egy-két gólos előnyünket. 4-5 állt a táblán, amikor Bandelier elrontott egy hetest, a kontra végén pedig kiegyenlítettek a Balaton-partiak. Ettől függetlenül szerb légiósunk tarthatatlan volt, nyolc perc alatt öt gólig jutott. Jól működött a vasiak védekezése, sok hibára késztettük az SKC-t.
A félidő derekára aztán a villámgyors hazai lerohanásokat követően fordult a kocka, a 14. percben 11-8-nál időt is kért Marosán György. Kaptunk két üreskapus gólt, feljavult a Siófok támadójátéka, hatékonyabbak voltak a hazaiak a befejezéseknél. Innen még volt visszaút, főleg Bandelier és Horilszka tartotta a lelket az SZKKA-ban. Nagy kár az újabb kimaradt, talán kissé könnyelműen elvégzett hetesért, hat perccel a félidő vége előtt, 17-14-nél időt kértek a fekete mezesek. A szünetre 20-18-as állással mentek pihenni a csapatok.

A Siófok kezdett jobban a szünet után, nehezen jöttek a szombathelyi gólok. Visszaállt az ötgólos differencia, sőt, 29-22-nél kialakult az eddigi legnagyobb különbség. Egyre nagyobbra nyílt az olló (32-23), időt kért az SZKKA. Kétszámjegyű is volt a különbség, szétesett a védekezésünk, támadásban pedig elhamarkodott döntéseket hoztunk.
A félidőben még nem úgy tűnt, hogy ebből ennyire sima hazai lesz, de végül nem történt más, mint érvényesült a papírforma.

Jövő kedden irány Békéscsaba, ahol a szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik.


Siófok KC – Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 43-31 (20-18)

K&H Női Kézilabda Liga, 15. forduló

SZKKA: Tomasevics (K) - Wald 2, Bandelier 9, Pődör R. 2, Horilszka 11, Agbaba 2, Orbán 1 Csere: Mayer 1, Varga 1, Kulcsár 2, Pődör B., Biró, Franka, Szendrei, Christe (K).

címlapfotó: siofokkc.hu, Németh András