Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Smoking Frog: Hajrá SZKKA! - ...,,jár a labda!”

A Smoking Frog nevű szombathelyi zenekar tagjai szurkolóink megkeresésére megírták és megzenésítették az SZKKA indulóját, majd miután a Dorog elleni meccsen megvolt az ,,ősbemutató”, Pődör Zoltán klubelnök, a szurkolók és a játékosok is köszöntötték őket.
Smoking Frog: Hajrá SZKKA! - ...,,jár a labda!”

A Dorogi ESE elleni szombati NB I/B-s meccs előtt meglepetést kaptak játékosaink és szurkolóink egyaránt, hiszen a zenekar valamennyi tagja tiszteletét tette és a csapatokkal együtt ők is felsorakoztak a középkezdéshez, majd az SZKKA-induló közös meghallgatása után Pődör Zoltán klubelnök ajándékcsomaggal köszönte meg a zeneszámot. Az együttes tagjai Gerencsér Péter “Süni” (Ének), Kecskés Tamás (dob), Kapustka Csaba (basszusgitár), Hábetler Péter (gitár) és Lakics Ádám (gitár) pedig megtekintették meccsünket, majd a győztes csapattal és a szurkolókkal fotózkodtak, nekünk pedig azt nyilatkozták, hogy biztosan eljárnak majd a jövőben is SZKKA-meccsekre és szeretnének a bajnokavatáskor és az NB I-es debütáláson is jelen lenni.   
A Smoking Frog zenekar 2016 novemberében alakult Szombathelyen. A tagok a kezdeti időkben Németh László Péter, Kapustka Csaba, Gábor Péter, Hábetler Péter és Lakics Ádám voltak. Rengeteg próbával és néhány hónappal később, januárban megjelent Youtubeon szöveges videó formájában első daluk, Ébredés címmel. Ezt követte még további két dal (Esztelen ösztön, Zűrös évek) hasonló formában, majd 2017 áprilisában megtartották bemutatkozó koncertüket, nagyjából 100 ember előtt. Németh László sajnos nem tudta tovább folytatni a zenekarban, így érkezett helyére Gerencsér Péter Süni, de Laci is maradt a zenekarban, olyan szempontból, hogy a háttérben segít, dalszövegeket ír.
A bemutatkozó koncert után gőzerővel kezdtek el dolgozni első albumukon. Nyár végére össze is álltak a dalok, így augusztus végén felvették, majd egy hosszú keverési időszakot követően érkeztek el addig a pontig, hogy 2017 novemberében megjelent első lemezük Ősrobbanás címmel, ami megtalálható minden fontosabb streaming szolgáltató (Spotify, Deezer), valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is.
Időközben még egy tagcsere zajlott le a zenekar életében, mert Gábor Pétert váltotta dobos poszton Kecskés Tamás. 2017. november 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban megtartották lemezbemutató koncertjüket, ahol nagyjából 180 ember volt velük, ami számukra akkor felfoghatatlannak tűnt.
Az 2018-as év is hozott jó néhány őrületes koncertet. Együtt játszottak a Phoenix Rt., a Burnout és a Down For Whatever zenekarokkal, lehetőséget kaptak a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon és minden koncert egy felejthetetlen élménnyé vált. Tavaly ott voltak a Szentivánéj keretében, egy bulin a Vasmarock fesztiválon, egy Sitkei rockfesztes koncerten és ősztől indult a zenekar eddigi legkomolyabb időszaka, mert turnéba kezdtek a Kalapács zenekarral, ez tart 2019 májusáig. Ezenkívül folyamatosan születnek az új dalok is, amelyek megjelennek streaming szolgáltatásokon, youtubeon, hogy bárhol, bármikor elérhetőek legyenek bárki számára, aki érdeklődik a zenekar iránt.
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK