Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szakmai együttműködés a CVSE-vel

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a CVSE és az SZKKA: a két egyesület vezetői pénteken délután szignálták a kontraktust.
Szakmai együttműködés a CVSE-vel

Fehér László, Celldömölk polgármestere köszöntötte a szombathelyi vendégeket, egyesületünket Pődör Zoltán ügyvezető elnök és Józsa Krisztián szakmai igazgató képviselte. A városvezető arról szólt, hogy szívesen vállalta a közvetítő szerepet a két sportszervezet között, ugyanis mindkét településen komoly tradíciója van a női kézilabdának. A polgármester aláhúzta: Celldömölk – két sportcsarnokkal, öt műfüves pályával, uszodával, gyógyfürdővel – alkalmas arra, hogy sportcsapatok edzőtáborozzanak itt, tornákat rendezzenek, és ezen létesítményeket a jövőben még többet használhatja majd a szombathelyi kézilabda klub. A szerződés részben ennek a lehetőségét is garantálja, ezzel párhuzamosan az SZKKA a szakmai munkában, az utánpótlás-nevelésben, játékosok kölcsönadásában segíti a cellieket. Fehér László végül úgy fogalmazott, hogy reményei szerint az SZKKA stabil NB/I-es, a CVSE pedig ugyancsak stabil NB/II-es csapata lesz.  
Pődör Zoltán arról szólt, hogy Celldömölk mindig is híres volt az utánpótlás-nevelésről, példaként megemlítette, hogy innen indult a nemzetközi szinten is elismert kézilabda-torna, a Cell CUP. Az ügyvezető elnök hangoztatta, hogy a CVSE eredményei is kiemelkedőek a gyermek- és az utánpótlás-bajnokságokban. Pődör Zoltán beszédében aláhúzta: fontosnak tartja, hogy a megyében együtt dolgozzanak az ugyanabban a sportágban szereplő csapatok, ezt alátámasztandó felajánlotta az edzői együttműködéseket és a szakmai munka segítését.
A Kolozsvár utcai létesítményben a CVSE részéről Skalec Lajos elnök és Szomorkovics Lilla szakosztályvezető látta el kézjegyével a szerződést, amely egyebek mellett tartalmazza, hogy az SZKKA szükség esetén játékosokat biztosít az NB/II-es gárdának, emellett szakmai segítséget nyújt az utánpótlás-nevelésben. A celli egyesülettel közös rendezvényeket szervez, és a tehetséges fiatalokat a továbbtanulás szempontjából az SZKKA-hoz irányítja.