Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szakmai stábunk is készen áll a szezonra

Történtek változások a nyáron: Pődör Zoltán munkáját másodedzőként a nemzetközi tapasztalattal rendelkező Mirko Vujovic segíti, míg kapusedzői pozícióba Nagy Csenger csatlakozott klubunkhoz.
Szakmai stábunk is készen áll a szezonra

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, felnőtt csapatunk – melynek keretébe a nyáron eddig hét új játékos csatlakozott – gőzerővel készül a szeptemberben rajtoló 2022/23-as NB I/B-s bajnokságra és a pénteki, SZISE elleni idegenbeli, első felkészülési meccsekre. Természetesen nem csak a lányok, hanem a Pődör Zoltán vezette szakmai stáb – melyben szintén történtek változások – is keményen dolgozik a játékosok felkészítésén.

Pődör Zoltán vezetőedző munkáját a nyártól Mirko Vujovic segíti, aki a felnőtt csapat másodedzői pozíciója mellett ifjúsági gárdánkat irányítja a következő idényben. A montenegrói-magyar kettős állampolgárságú szakember impozáns játékoskarriert tudhat maga mögött. Több magyar NB I-es csapat mellett kézilabdázott hazájában, Szerbiában és Olaszországban is. Irányító poszton szerepelt, így a játék minden eleme a kisujjában van. Edzői pályafutását Pécsett kezdte, ifjúsági bajnokságot is nyert, illetve irányította az NB I/B-s férfi csapatot. Mirko az SZKKA-nál szeretne edzőként tovább fejlődni, mi pedig a bízunk a tudásában és a tapasztalatában, amit nemzetközi pályafutása során szerzett.

Csapatunk fizikális felkészítéséért és a konditermi edzésekért továbbra is Vincze Tamás erőnléti edző felel, kapusedzői posztra pedig egy fiatal, ambiciózus tréner csatlakozott klubunkhoz: Nagy Csenger jelenleg is az ELTE SEK testnevelő edzői szakán végzi tanulmányait, de a kézilabda már tizenöt éve, gyerekkora óta része az életének, mindig is kapus poszton szerepelt. Legutóbb az egyetemi csapat kapuját védte, most pedig óriási megtiszteltetésnek veszi, hogy az SZKKA-nél dolgozhat. Új kapusedzőnk úgy fogalmazott, hogy a klubnál dolgozó tapasztalt szakemberek ösztönzőleg hatnak rá, motiválják a munkában és segítik az egyéni fejlődését.

Szakmai stábunk:

Vezetőedző: Pődör Zoltán

Másodedző: Mirko Vujovic

Erőnléti edző: Vincze Tamás

Kapusedző: Nagy Csenger

Csapatorvos: Dr. Unger Péter

Masszőr: Lukács Tibor

Gyógytornász: Taródi Dzsenifer