Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Száz százalékos csapatok csatája

A NEKA gárdája látogat szombaton este a vasi megyeszékhelyre. Mindkét alakulat jól kapta el a rajtot, eddig száz százalékosak. Füzesi Ferenc, a Swietelsky-SZKKA vezetőedzője győzelmet vár a rangadón.
Száz százalékos csapatok csatája

Jó hangulatban készült a héten városunk NB/I B-s kézicsapata, a Swietelsky-SZKKA: a gárda szerdán kiütötte a Magyar Kupában a Győri VKL SE együttesét (48–19). A bajnokságban most nehezebb feladat vár Schneiderékre: az eddig mindkét meccsét megnyerő Nemzeti Kézilabda Akadémia alakulata érkezik Szombathelyre.
– A NEKA kerete alaposan átalakult a nyáron, a generációváltás következtében nyolcan távoztak, és új játékosokkal töltötték fel az NBI/B-s együttest. Gyors, korszerű játékelemekkel tarkított játékra képesek, ezzel együtt az esélyesei mi vagyunk az összecsapásnak. A találkozó előtt kielemeztük soros ellenfelünket, tudjuk, mire kell extrán figyelnünk, de feltérképeztük a hibapontjaikat is. A kupameccs után néhányan kisebb sérüléssel bajlódtak, volt, aki betegség miatt nem tudott teljes edzésmunkát végezni, de azt gondolom, hogy szombatra mindenki bevethető állapotba kerül. Hazai pályán csak győzelemben gondolkodunk, és reményeink szerint épp úgy megtelik a csarnok, mint szerdán. A szurkolók buzdítása rengeteget jelent a lányoknak, mi mindent megteszünk a pályán, hogy kiszolgáljuk a közönséget – mondta Füzesi Ferenc vezetőedző.