Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szerződéskötés a generációváltás jegyében

Egy plusz egyéves kontraktust írt alá a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB/I B-s együttesével Csire Fanni. A fiatal balszélső célja, hogy városunk csapata jusson fel az élvonalba. és ebben minél nagyobb szerepet vállalhasson ő is.
Szerződéskötés a generációváltás jegyében

Egyre több a szombathelyi fiatal játékos a Swietelsky-SZKKA alakulatában. Amint arról korábban beszámoltunk, Füzesi Ferenc, az együttes vezetőedzője már meghívott a felnőtt keretbe több, korosztályos utánpótlás játékost, és a későbbiekben is lehetőségük lesz a fiataloknak a bizonyításra.
Csire Fannit nem kell bemutatni Szombathelyen: 2007-ben Debreczeni György ismertette meg a sportágat a játékossal, aki az elmúlt évtizedben – elmondása szerint – minden poszton szerepelt már, míg végül megtalálta az igazit: a balszélen kamatoztatja leginkább gyorsaságát és gólerősségét. A sport mellett fontos szerepet játszik Fanni életében a tanulás: a Nagy Lajos Gimnáziumban végzett, majd idén tavasszal sikeresen felvételizett a pécsi egyetem Szombathelyre kihelyezett egészségügyi szakára, ahol szeptembertől kisgyermeknevelői képzésben részesül.
Pődör Zoltán, klubunk ügyvezető elnöke a szerződés megkötése előtt arról beszélt, hogy a Swietelsky-SZKKA célja a helyi értékek megőrzése, és helyben tartása.
– Több száz gyermek tartozik az SZKKA-családhoz, Fanni is végigjárta az utánpótlás-csapatokat, mielőtt a felnőttekhez került. Generációváltás közben vagyunk, igyekszünk minél több fiatalnak lehetőséget adni – mondta Pődör Zoltán.
A 18. születésnapján áprilisban betöltő Csire Fanni örömmel írta alá az egy plusz egyéves szerződését a Swietelsky-SZKKA-val.
– Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy a felnőtt gárda igazolt játékosa lettem. De még vannak céljaim, mindenképpen az első osztályban szeretnék szerepelni itt Szombathelyen. Noha nagyon erős az NB/I B mezőnye, de mi is azok vagyunk, így egyértelműen a bajnoki aranyérmet vesszük célba. Együtt van a társaság, baráti a légkör, sokat segítünk egymásnak – egyszóval igazi csapatot alkotunk – zárta szavait csapatunk balszélsője.