Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szoros mérkőzésen arattunk győzelmet

Egyetlen góllal, 26-25-re nyertük meg első edzőmeccsünket a Mosonmagyaróvár ellen.
Szoros mérkőzésen arattunk győzelmet

Több mint négy hónap után lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata, amely a Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadta az Aréna Savariában felkészülési mérkőzésen.

Nagyszerű hangulatban kezdődött az edzőmeccs, az első támadás a vendégeké volt, de a Szarková a kapufát találta el, majd egy labdaszerzés után Csire Fanni lőtte a találkozó első gólját. Jobban kezdett a szombathelyi csapat, amely remek védekezéssel rukkolt elő, az 5. perc elején Bandelier góljával már 3-0-ra vezettünk. Öt és fél perc elteltével találtak be a vendégek, majd emberelőnyben villámgyorsan egalizáltak is. A kezdeti lendület után több hiba csúszott a támadásokba, Tomasevics hiába védett jól, a 11. percben 5-3-ra már a Mosonmagyaróvár vezetett. Marosán György időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Horilszka találata szakította meg a szombathelyi gólcsendet, majd Pődör Rebeka egyenlített.  Három vendég gól után Horváth Petra bombázott Szemerei kapujába, majd Horilszka értékesítette hétméteresét, így a 20. percben 8-9 volt az állás. Két Mayer-gól következett, amivel átvettük a vezetést. Az első játékrész utolsó perceit az SZKKA uralta, így a szünetre 14-11-es szombathelyi vezetéssel vonultak a csapatok. 

A második játékrész elején Domokos góljára Horilszka válaszolt. A Mosonmagyaróvár két könnyű gólt dobott üres kapura, miközben Marosán György az emberelőnyös játékot gyakoroltatta, így a 37. percben újra egyenlő volt az eredmény, 16-16. Ezekben a percekben jól működött a védekezésünk, ráadásul a túloldalon Pődör és Bandelier is betalált kétszer, így elhúztunk négy góllal, 22-18-ra. Tomasevics továbbra is ragyogóan védett, a vendégek hosszú percekig nem tudták bevenni a kapuját. A folytatásban a vendégek három gyors ellentámadás után zárkóztak közelebb, majd az 51. percben Katona egalizált (22-22). Csire törte meg a hazai gólcsendet, Horilszka nyolcadik gólja után pedig újra kettővel vezettünk, amikor már csak 5 perc volt hátra a mérkőzésből. A lelkes hazai B-közép a hajrára már a pálya széléről buzdította a lányokat. Másfél perccel a vége előtt egyenlített a Mosonmagyaróvár, de az utolsó percben Orbán Adrienn higgadtan bedobta büntetőjét, így végül 26-25-ra megnyertük első felkészülési mérkőzésünket. 

A mérkőzést egy szomorú esemény is beárnyékolta, Balogh Judit a második félidő elején egy szerencsétlen mozdulat után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Klubunk mindenben támogatja és jobbulást kíván új kapusunknak!

SZKKA - Motherson Mosonmagyaróvár 26-25 (14-11)

Szombathely, Aréna Savaria, 450 néző

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Bandelier 5, Horilszka 8/2, Pődör 4, Agbaba, Orbán 2/2 Csere: Balogh, Varga N., Horváth P.  3, Mayer 2, Szendrei

Mosonmagyaróvár: Szemerei – Holeszova 3, Szarková 3, Kovács P. 4, Tóth E. 3, Katona 4, Horváth 1 Csere: Hajtai, Gyimesi 3, Lancz 1, Hudák, Domokos 2, Sirián 1