Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győzelem az NB I újonca ellen

Az SZKKA 35-31-re nyert a Boglári Akadémia-SZISE elleni felkészülési mérkőzésen az Aréna Savariában.
Győzelem az NB I újonca ellen

A korai időpont és a nagy hőség ellenére szép számban látogattak ki szurkolóink az Aréna Savariába, ahol az SZKKA NB I-es csapata az élvonal újoncát, a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb igazolásunk, Marija Agbaba góljával kezdődött az edzőmeccs, majd egy labdaszerzés után a másik nyári érkező, Orbán Adrienn bombázott a léc alá. A vendégek gyorsan próbálták befejezni a támadásaikat és könnyű gólokkal az ötödik perc elejére egyenlítettek is 3-3-ra. Pődör Rebeka hetesével és Orbán szemfüles találatával újra elhúztunk három góllal, de a NEKA pillanatok alatt felzárkózott, ezért Marosán György vezetőedző rendelte magához övéit. Szép akcióinkra gyorsan válaszoltak a vendégek, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kettőnél többel nem tudtunk elhúzni, a 19. percben a vendégek mestere kért időt. A rövid szünet után Orbán pókhálózta ki a jobbfelsőt, így háromra nőtt az előnyünk, 13-10. A Boglári Akadémia ismét gyors gólokkal, könnyedén közelebb jött (15-14), ezért a 24. percben Marosán megint rendet tett a fejekben. A folytatásban Csire Fanni három gólt dobott zsinórban, majd Horváth Petra és Bandelier is a kapuba bombázott, így a szünetben öt gólla, 22-17-re az SZKKA vezetett.

Két perc telt a második félidőből, amikor Csire volt eredményes, de aztán feljött háromra a vendégcsapat, 24-21. Horilszka és Horváth is betalált, de a fiatal tehetségekből álló ellenfél nem hagyta magát, zsinórban szerzett hat góllal a 46. percben átvette a vezetést, 26-27. Megrázta magát az SZKKA, Horváth egyenlített, majd Szendrei két gólja után újra két gólt volt a szombathelyi előny, 29-27. Tomasevics szokás szerint remekel a kapuban, Horváth Petrára pedig nem volt ellenszere a vendégeknek, nyolcadik góljával újra néggyel vezettünk az 55. percben. A hajrában Agbaba is megszórta magát, így végül 35-31-es győzelmet arattunk a Boglári Akadémia-SZISE elleni edzőmérkőzésen. 

SZKKA – Boglári Akadémia-SZISE 35-31  (22-17)

Aréna Savaria, 400 néző

SZKKA: Tomasevics – Csire 5, Bandelier 3, Pődör 3/1, Horilszka 4, Agbaba 4, Orbán 3 Csere: Mayer 3, Horváth P. 8, Szendrei 2, Tóth, Varga N., Kozma.

Boglári Akadémia-SZISE: Vajer – Takó 3, Juhász 1, Kajdon 6, Kukucska 3, Nagy, Bánhidi 1 Csere: Koronczai 1, Mlinkó 2, Vámos 3, Faragó 4, Németh 1, Farkas 4, Kocsis 1.

 

címlapfotó: Vágvölgyi Bálint