Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Három góllal győztük le a Kispestet

A sárvári edzőmeccsen az SZKKA fiataljai is éltek a lehetőséggel.
Három góllal győztük le a Kispestet

 A Fradi elleni nagyszerű helytállás másnapján a másodosztályú Kispest NKK-Vajk együttesét fogadta a Sárvár Arénában a Szombathelyi KKA NB I-es csapata. A korai időpont ellenére szépszámú szurkolósereg gyűlt össze a lelátón. Horilszka hétméterese nyitotta a találkozót, majd Orbán szép bejátszása után ismét beállósunk volt eredményes. Bátran, nagy elánnal kezdtek a vendégek, az ötödik percben Agbaba egyenlített 3-3-ra. Pődör remek passzát Horilszka váltotta gólra, a tizedik percben 5-5 volt az állás. Csapó két védését követően Pődör és Horilszka talált be, így elhúztunk három góllal (8-5), jött is a vendégidőkérés. A folytatásban felváltva estek a gólok, Marosán György hamar felküldte a fiatalokat is. A 23. percre egy gólra zártkóztak a kispestiek, de Horváth és Varga egy-egy távoli bombával visszaállította a háromgólos különbséget, 15-12. A szünetben 16-13-at mutatott az eredményjelző. 

Kispesti góllal indult a másodi játékrész, majd Horváth szétforgácsolta a felső lécet. Csapó sokadik remek védését követően Agbaba talált be. Kimaradt szombathelyi lövések után egy gólra zárkózott a Kispest, 18-17. Az FTC elleni mérkőzés sokat kivett a kulcsjátékosainkból, ezért Marosán sokat forgatta a szombathelyi csapatot, ennek ellenére a 42. percben Kozma góljával újra hárommal vezettünk, 22-19. Felváltva estek a gólok, a 48. percben Varga találatával először volt közte négy, 25-21. Fiatal játékosaink is bátran játszottak, próbáltak élni a lehetőséggel és öt gólra is elhúztunk. Kezdőcsapatunk Agbabát leszámítva a második félidőben pályára sem lépett, de így is magabiztos, 29-26-os győzelmet arattunk a Kispest ellen. 

Szombathelyi KKA - Kispest NKK-Vajk 29-26 (16-13)

Felkészülési mérkőzés, Sárvár Aréna, 300 néző

SZKKA: Csapó - Mayer, Bandelier, Pődör R. 1, Horilszka 6, Agbaba 6, Orbán 1 Csere: Horváth 1, Virág 3, Szendrei 2, Varga N. 3, Bíró 1, Kozma 4, Tóth A. 1, Franka