Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kevés hiányzott a győzelemhez

Ificsapatunk kétgólos, 24-22-es vereséget szenvedett Sárváron a Kispest/SZISE ellen.
Kevés hiányzott a győzelemhez

A Szombathelyi KKA ifjúsági csapata a szintén felnőtt NB I/B-s bajnokságra készülő Kispest/SZISE együttesével játszott felkészülési mérkőzést a Sárvár Arénában. A vendégek szerezték az első gólt, de Pődör Blanka azonnal egyenlített. Csapó mutatott be szép védést, Török két góljával az ötödik percben már mi vezettünk 3-2-re. Hiába Pődör góljai, a 10. percben egyenlőt mutatott az eredményjelző, 5-5. Felváltva estek a gólok, a 15. percben a SZISE állt jobban egy találattal, 7-8. Szép védekezés és még szebb akció után Horváth Anna egalizált, 8-8-nál a SZISE kért időt. Emberhátrányban voltunk, amikorl 11-8-ra elhúzott a vendégcsapat, ezért Pődör Zoltán vezetőedző rendelte magához övét. Csapó Kincső védéseivel tartottuk magunkat, de támadóoldalon rengeteg ziccer kimaradt. A szünetben két góllal, 11-13-ra vezetett a SZISE. 

A második játékrész is SZISE-találattal indult, majd Török Rebeka szépített emberhátrányban. Hosszú szombathelyi gólcsendet tört meg Pődör, így a 35. percben 13-15 volt az állás. Szép lassan védekezésben és támadásban is elkaptuk a fonalat, a vendégek mestere rögtön időt is kért a 39. percben (15-16). Hiába, a 42. percben Pődör egy labdaszerzés után a saját térfeléről egalizált, majd Zsemberi góljával átvettük a vezetést emberelőnyben, 19-18. Hétméteres és óriási helyzet is kimaradt a folytatásban, így újra a SZISE-nél volt az előny, 19-20. Ihletett formában védett a vendégek kapusa, így hiába játszottunk emberelőnyben, az 50. percre nőtt a különbség (19-22). Hosszú percekig nem tudtunk betalálni, öt perccel a vége előtt már 5 gól volt a hátrányunk, 19-24. Az utolsó percekben zárkózni tudtunk, de a hátrányt már nem sikerült ledolgozni. Ificsapatunk 24-22-re veszítette el a SZISE elleni edzőmeccset.  

Szombathelyi KKA U20 - Kispest/SZISE 22-24 (11-13)

SZKKA: Csapó - Forgács 2, Pődör B. 9, Török 4, Szmolek, Kulcsár 2, Horváth A. 1 Csere: Győri 1, Zsemberi 2, Jefcsák, Lakatos 1, Lőrincz (kapus), Dobány (kapus), Farkas H. (kapus)