Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magabiztos győzelmével a tabella élére ugrott a Sylver Ops Cafe SZKKA az NB I/B-ben

Hazai pályán 13 góllal nyertünk a Rinyamenti KC ellen.
Magabiztos győzelmével a tabella élére ugrott a Sylver Ops Cafe SZKKA az NB I/B-ben

Szombaton délután a Rinyamenti KC SE együttesét látta vendégül a Sylver Ops Cafe SZKKA néven szereplő ificsapatunk a felnőtt NB I/B 10. fordulójában. A találkozó előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztünk a nemrégiben elhunyt Halász Zoltánról, aki mindkét klubhoz ezer szállal kötődött. A vendég nagyatádiak kezdték jobban a találkozót, elhúztak 3-0-ra, de aztán villámgyorsan felzárkóztunk, 4-4 után fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kiváló védekezésnek és Christe nagyszerű kapusteljesítményének köszönhetően elléptünk három góllal, a félidő felénél 9-6-os állásnál a vendégek mestere kért időt. Folytattuk az agresszív védekezést és lerohanásos, gyors gólokkal folyamatosan növeltük az előnyt. Már nyolc góllal is vezettünk, de aztán ötre csökkentette a különbséget a Rinyamenti, a szünetben 17-12-es állást mutatott az eredményjelző. 

Ragyogóan kezdtük a második játékrészt, a vendégek az öltözőben maradtak és hosszú percekig nem találtak a remekül védő Christe kapujába. Egyre csak duzzadt a különbség a két csapat között, előbb a 10, majd a 12 pontos előnyt is átléptük. Ezt követően felváltva estek a gólok, állandósult a különbség. Tíz perccel a vége előtt az időkérésünk után először vezettünk 13 találattal, amivel végleg eldőlt a két pont sorsa. A Sylver Ops Cafe SZKKA a mérkőzést végig uralva, magabiztosan és teljesen megérdemelten nyert 39-26-ra. 

Mivel a játéknap másik mérkőzésén a Mohács hazai pályán kikapott, ezért szezonbeli ötödik győzelmével a tabella élére ugrott a Sylver Ops Cafe SZKKA a felnőtt NB I/B-ben! Bravó lányok, csak így tovább!

 

Sylver Ops Cafe SZKKA - Rinyamenti KC SE 39-26 (17-12)

Felnőtt NB I/B, Nyugati-csoport, Egyetemi Sportcsarnok

SZKKA: Christe (K) - Wald 7, Pődör B. 5, Pődör R. 8, Győri, Török 1, Horváth A. 7 Csere: Farkas H. (K), Dobány (K), Franka 2, Kulcsár 2, Szmolek, Forgács 3,  Zsemberi 3, Temesvári 1.