Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szlovéniában kézilabdázunk a hétvégén

A 6. Koper Cup elnevezésű tornán 3 korosztályban 4 csapattal veszünk részt. A 2005-ös korosztályban 1, a 2007-es születésűekkel 2 csapattal, míg a 2009-es korosztályban szintén 1 csapattal szállunk harcba az értékes helyezésekért.
Szlovéniában kézilabdázunk a hétvégén

Összesen 64-en utazunk, amiből 59 gyermek, 5 edző, illetve kísérő. Péntek reggel indulunk, Ausztrián át Szlovéniába, útba ejtjük a meseszép Bledi-tavat, illetve látogatást teszünk a Vintgar-szurdokban is. 

Azokban a korosztályokban, amelyekben indulunk, csak külföldi csapatok szerepelnek. Lényegében ez volt az oka, hogy ezt a tornát választottuk a húsvéti szereplésre. Izgatottan várjuk, hogy ezekben a korosztályokban a különböző nemzetiségű csapatok, mennyiben játszanak más kézilabdát, mint mi. Fő célunk, hogy a lányok felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak, illetve szeretnénk az SZKKA jó hírnevét tovább öregbíteni. És most jöjjön a 3 edző esélylatolgatása!

Vers Ákos, a 2005-ös, illetve a 2007. I-es csapat edzője: a 2005-ös csapatnak mindenképpen nagy kihívás lesz ez a torna, mivel egy évvel idősebb ellenfelekkel mérkőzünk meg. Ebben a korosztályban velünk együtt 7 csapat, 3 szlovén, 1-1 osztrák, olasz, német és magyar együttes szerepel majd. Körmérkőzéses a torna, garantált a 6 mérkőzés, sűrű program, kemény terhelés lesz a lányoknak. 17 fős a keret, ebből sajnos 2 fontos láncszem sérült, ők nem léphetnek pályára. Eredménykényszer nincs, kíváncsian várom, mit hozunk ki ebből a tornából. 

- A 2007. I-es csapatnak ez lesz az első külföldi tornája, 18 fős kerettel utazunk, egy-két apróbb sérüléssel, betegséggel bajlódó játékos itt is akad. A korosztályunkban 8 csapat mérkőzik meg, két 4 csapatos csoportba osztottak bennünket. Minimális célkitűzés a csoportból való továbbjutás (1-2. hely). Úgy gondolom, ez a torna nagy mértékben fogja segíteni a lányok fejlődését, biztos vagyok benne, hogy szépen helyt fognak állni – nyilatkozta az elutazás előtt Vers Ákos edző.

Érdekesség, hogy a két 2007-es csapatunkat két külön csoportba sorsolták. Az I-es csapat az A csoportba került 2 szlovén és 1 olasz csapat társaságában, míg a II-es csapat a B csoportba nyert besorolást 1-1 osztrák, szlovén és szlovák csapattal együtt. A 2007 II-es csapatot Nardai Viktória edző irányítja majd.

- Első külföldi tornánkon veszünk részt a 2007-es korosztállyal, amit már az egész csapat izgatottan vár. Szeretném, ha a lányok felszabadultan, bátran kézilabdáznának és hasznos, jó mérkőzéseket tudnánk játszani. Semmiféle eredménykényszer nincs, az a legfontosabb, hogy élvezze mindenki a játékot, tudjunk sokat gyakorolni és jó élményekkel térjünk haza – fogalmazott Nardai Viktória edző. 

Az U10-es korosztályban Debreczeni Luca edző vezeti a mieinket, az 5 csapatos csoportban 4 szlovén együttes ellen mérkőznek meg lányaink. 
- Másfél hónapja folyamatosan meccselünk a lányokkal. Koperbe azért utazunk el, mert egy tornának mindig más a hangulata, mint egy bajnoki meccsnek. Szeretném, hogy sokat játsszunk, sok élményt szerezzünk. A jó hangulat és a felszabadult játék lesz a legfontosabb nekem – fogalmazott Debreczeni Luca edző. 

Csapataink vasárnap este érkeznek majd haza.