Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szombathely testvérvárosából, Ungvárról fogadott be két tehetséget az SZKKA

Klubunk így próbál humanitárius segítséget nyújtani. Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök és Pődör Zoltán ügyvezető köszöntette és mutatta be a lányokat.
Szombathely testvérvárosából, Ungvárról fogadott be két tehetséget az SZKKA

A mai klubirodánkban rendezett sajtótájékoztatón egy másik nagyon fontos hírről is beszámoltunk: klubunk befogadott két ukrán fiatal tehetséget, akik Szombathely testvérvárosából, Ungvárról érkeztek hozzánk. A háborús viszonyok miatt a sportélet és a kézilabda is nehéz helyzetbe került a Kárpátalján, klubunk pedig a maga módján próbál humanitárius segítséget nyújtani azzal, hogy a junior válogatott Milana Shukalnak és Alisa Petrivnek lehetőséget ad arra, hogy folytassák kézilabda karrierjüket. A 19 és 20 éves szélső is az Ungvári Kárpáti csapatában játszott eddig, ahol korábban kapusunk, Balog Judit is.

-A háborús gondok a sportéletre is kihatnak a szomszédban. Az ungvári kézilabda igazgatónője telefonon jelezte, hogy a helyi csarnokban helyezték el a keletről érkező menekülteket, ezért a következő időszakban nincs esély a kézilabda továbbvitelére. Mi egyből nyitottak voltunk a segítségre, hiszen utánpótlásnevelő egyesületként klubunk filozófiája, hogy felkarolja és gondozza a tehetségeket, akiket továbbfejlesztve játékosokat építsen. A két tehetséges lányt egyből befogadtuk és lehetőséget biztosítottunk arra, hogy itt legyenek és velünk eddzenek. Ungvár Szombathely testvérvárosa, valamint ha az utánpótlásban segítséget kell nyújtanunk, akkor nekünk azt meg kell tenni. Balog Judit is Lilja Gorilszka jelenléte is nagy segítség a lányoknak, hogy be tudjanak illeszkedni. Megpróbáljuk feledtetni velük, ami a hazájukban zajlik és megadni nekik mindent – jelezte az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán.

Klubunk tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba is üdvözölte és támogatta klubunk döntését.

- Nagyszerű dolognak tartom, hogy az SZKKA vezetősége a támogatásommal úgy döntött, hogy a nehéz helyzetbe került ungvári klub két tehetségét befogadja és játék-, valamint életlehetőséget ad a lányoknak.  A legforróbb szeretettel köszöntjük a bajból érkező, de békés fejlődési lehetőséget, reményt, jövőt és bizalmat kereső fiatalokat, akiknek próbálunk biztonságot, békét és jövőt biztosítani. Örülök ennek és biztosíthatom a klubot arról, az ezzel óhatatlanul keletkező terhek viseléséből a szombathelyiek és jómagam is örömmel vesszük ki a részünket – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Dr. Hende Csaba.

Az eseményen természetesen az Ungvárról érkező lányok is felszólaltak.

- Nagyon örülünk és köszönjük, hogy Szombathely és a klub befogadott minket. Nagy izgultunk az úton, hiszen nem tudtuk, hogy hova is jövünk, milyen lesz a fogadtatásunk. Nagyon jól érezzük magunkat az edzéseken is. Nagyon hálásak vagyunk az elnök úrnak, amiért itt lehetünk. Azon leszünk, hogy tagjai legyünk a csapatnak és a városnak – üzente Milana és Alisa.

A sajtótájékoztató zárásaként Pődör Zoltán ügyvezető elárulta, hogy az eddigi edzéseken mindkét fiatal ukrán lány meggyőző teljesítményt nyújtott és a klub készen áll arra, hogy hosszútávon is befogadja őket.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK