Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szoros meccs, kiélezett hajrá végén örülhettünk

Kettő góllal nyertünk a Ferencvárosi TC U19 otthonában.
Szoros meccs, kiélezett hajrá végén örülhettünk

Péntek este a Ferencvárosi TC U19 vendégeként léptünk pályára a bajnokság utolsó előtti fordulójában. Christe védése után Szmolek lőtte a találkozó első gólját, de aztán szoros küzdelmet hozott az első tíz perc, felváltva estek a gólok, így 5-5 volt az állás. Egyre jobban a működött a védekezésünk, támadásban pedig Horváth Anna hozta a gólokat, így a folytatásban meg tudtunk lépni, 12-7-re vezettünk a 20. percben. A fiatalokból álló, szívós hazai csapat azonban nem adta fel, felzárkózott kettő találatra, rögtön időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző, 10-12.

A szünetre végül háromgólos előnnyel vonultunk, majd ahogy az első, Szmolek góllal indult a második játékrész is. Balog Judit hetest is védett, de folyamatosan tapadt az FTC U19, a 45. percben 22-20-ra mentünk. Küzdős, hajtós meccset láthatott a nagyérdemű, ráadásul bőven maradtak izgalmak a hajrára is, a hazai alakult ugyanis hat perccel a vége előtt kiegyenlített. Kiélezett és parázs hangulatú végjáték következett, de nagyot küzdve a magunk malmára hajtottuk a vizet és megszereztük a feljutás szempontjából nagyon fontos két pontot.

Óriási izgalmakat hoz tehát a bajnokság véghajrája, hiszen csak az utolsó fordulóban fog eldőlni, hogy melyik csapat harcolja ki az NB I-es feljutást. Folytatás jövő szombaton délután, amikor Levendula Hotel Algyő érkezik Szombathelyre a szezon utolsó és egyben legfontosabb, legizgalmasabb meccsére, melyre várunk minden SZKKA-drukkert.

Köszönjük a csapatot ma is elkísérő Szurkolóink buzdítását!

Ferencvárosi TC U19 – Szombathelyi KKA 27-29 (13-16)

NB I/B 28. forduló, Elek Gyula Aréna

SZKKA: Christe – Varga N. 1, Pődör B. 4, Szmolek 5, Pődör R. 2, Kulcsár 6, Balogh P. 3 Csere: Balog – Horváth A. 7, Tanaskovics, Győri 1, Biró, Török, Horváth Al., Fritz (K) Vezetőedző: Pődör Zoltán

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK