Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szülői Munkaközösségi gyűlést tartottunk a szezonrajt előtt

Pődör Zoltán ügyvezető vázolta a klub fő szakmai elveit és a sok megbeszélni való mellett fontos közös döntések is születtek.
Szülői Munkaközösségi gyűlést tartottunk a szezonrajt előtt

A héten hosszú idő után, 2020 februárja óta először tartottunk Szülői Munkaközösségi gyűlést. Az SZM találkozások a világjárvány miatt lettek szüneteltetve, de szülői kezdeményezésre az elnökségi ülésen úgy határoztunk, hogy visszahozzuk és rendszeressé tesszük.

A Szülői Munkaközösségi gyűlés fő funkciója a szülők tájékoztatása a klub életéről, eseményeiről és az irányvonalakról, hogy mit miért teszünk. A gyerekek szülei itt bővebb információkhoz juthatnak, ők pedig ezen a fórumon oszthatják meg észrevételeiket, problémáikat, hogy azokat együtt meg tudjuk oldani, legyen az akár az egész klubot, vagy adott korosztályt érintő meglátás.

Pődör Zoltán klubvezető a szerdai gyűlésen először bemutatta a klub szakmai fő elveit, amely jelenleg az atlétikai képzés, a tehetség program, valamint a nemzetközi versenyeztetés.

Egyesületünk már három atlétikai edzővel dolgozik együtt, így a legkisebbektől a legnagyobbakig lesznek rendszeres atlétikai edzések, ahol a gyerekek elsajátíthatják és tökéletesíthetik a kézilabdához elengedhetetlen alapmozgásokat.

A klubunk által megálmodott „Jövő Tehetsége” programunk az U15-ös korosztálytól az U19-ig működik. A tehetségprogram lényege, hogy a magas szintű edzések mellett egyénre szabott, további speciális képzéseket biztosítunk utánpótlásbázisunk azon tehetségeinek, akik hosszú távon az SZKKA-ban képzelik el jövőjüket, pályafutásukat. Ezzel szeretnénk a tehetségeinket felkészíteni a profi karrierre és az új szezontól egy újdonságot is bevezetünk: minden résztvevőnek lesz egy mentora a felnőtt csapatból, aki a szárnyai alá veszi és további tanácsokkal tudja ellátni.

Az ősszel induló nemzetközi utánpótlás kupasorozatban, a Danube Kupában összesen négy korosztályunk (U15, U13, U12, U10) indul. A legfontosabb célunk ezzel, hogy a gyerekek minél több élménnyel gazdagodjanak a kézilabdával kapcsolatban és hogy már most hozzászokjanak a nemzetközi mérkőzésekhez, külföldi ellenfelekkel való találkozáshoz.

A mostani gyűlésen közös döntések is születtek a szülők részéről: a hozzájárulási díj összege és befizetési módja nem változik. Újra életre keltjük az SZKKA-karácsonyt, ahol közösen fát állítunk, ajándékozunk, díjazzuk tehetségeinket és gyűjtés szervezünk egy közösen választott jótékonysági szervezetnek. Érkezett felvetés és ötlet egy tavasszal megrendezendő SZKKA-bálra is. Ennek a pontos kidolgozása a tervek szerint a következő, novemberi SZM-gyűlésen lesz esedékes.

Ügyvezetőnk által bemutatásra került a csarnok projektünk előrehaladása is. Folyamatosan, napi szinten dolgozunk a projekt megvalósításán. Jelenleg a tervezési fázisában járunk egy olyan gazdaságos, fenntartható csarnoknak, amely az egész SZKKA-közösség otthona lesz.

Ezúton is köszönjük a részvételt és az együttműködést, egyúttal biztatjuk a szülőket, hogy bármilyen felmerülő kérdés esetén bátran forduljanak a klubvezetőhöz és jöjjenek el minden korcsoportból még többen a következő Szülői Munkaközösségi gyűlésre!

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK