Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szurkoljunk a magyar válogatottnak!

Szombaton a magyar női kézilabda-válogatott megkezdi szereplését a Japánban rendezett világbajnokságon. Kíváncsiak voltunk, ki mit vár a legjobb hazai kézisektől.
Szurkoljunk a magyar válogatottnak!

Marosán Györgyöt, NB I-es csapatunk vezetőedzőjét telefonon értük el.

- Fiatal, épülő csapat a mienk, nagyon bízom a jó szereplésben. Elsődleges cél az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel kivívása, ami sokat jelentene fiatal csapatunk további építése szempontjából - nyilatkozta az időközben már Japánba érkezett szakvezető, aki a tervek szerint a mieink csoportmeccseit a helyszínen tekinti meg. 

Marosán Györggyel ért egyet Mayer Szabina 50-szeres válogatott kézilabdázónk, Gódor Mihály Vas megyei szakfelügyelő és Vers Ákos utánpótlás edző is, ők a legjobb hétbe várja a válogatottat. 

 

A magyar válogatott egyébként a világbajnokságon a C-csoportba kapott besorolást. A továbbjutásért Romániával, Spanyolországgal és Montenegróval kell megküzdenie Kim Rasmussen csapatának, Szenegál és Kazahsztán elvileg egyik európai csapatnak sem okozhat gondot. A mérkőzések sorrendje kedvezhet a mieinknek, hiszen szombaton a kazahok ellen kezdenek, majd vasárnap jön az első éles meccs a megsérült Carmen Martín nélkül felálló Spanyolország ellen úgy, hogy a spanyolok előző este Románia ellen már egy fontos rangadót vívnak majd, így várhatóan fáradtabbak lesznek a magyar játékosoknál. Ezután egy pihenőnap, majd Montenegró következik, másnap pedig egy várhatóan könnyű mérkőzés Szenegál ellen. A csoportkört Románia ellen zárja a magyar csapat, egy pihenőnapot követően.

A mieink tehát szombaton magyar idő szerint 10 órakor a kazahok ellen kezdik meg VB-szereplésüket. NB I-es klubunk a szerb válogatott kapus, Katarina Tomasevics révén képviselteti magát a világbajnokságon.