Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tartalmas edzések, élménydús programok: véget ért a nyári tábor

Az egyhetes nyári tábor után, Makarska és Koper előtt Józsa Krisztián táborvezetővel beszélgettünk.
Tartalmas edzések, élménydús programok: véget ért a nyári tábor

Az elmúlt hét minden napján hírt adtunk a közel száz kézilabdás palánta táborozásáról, most jöjjön az értékelés, a szakmai tapasztalatok első összefoglalása.  

Elérte a célját a nyári tábor?
Nagyon sikeresnek értékeljük a tábort, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Szerencsére jó időnk volt egész héten, így minden programot sikerült megrendeznünk.

A kézilabdás edzéseken fejlődtek-e a lányok?
A délelőtti edzések is nagyon hasznosak voltak, rengeteg olyan technikai, mozgáskoordinációs feladatot tudtunk begyakorolni, ami újdonság volt. Ezeket örömmel hajtották végre a lányok. Az utolsó napot pedig csak a játéknak szántuk, itt mindenki megmutathatta mennyit ügyesedett.

A színes programok, a strandolás, a büki kirándulás hogy sikerült?
A strand, a Kristálytorony és a számháború is nagy sikert aratott a lányok körében. Voltak, akik egész héten csak mesélték nekünk az élményeiket. Hatalmas érzés látni, ahogy a kicsik a nagyobbakkal együtt milyen jól érezték magukat.

Milyenek a szülői visszajelzések?
Szerencsére nagyon pozitívak az első visszajelzések, mind a szülők, mind a gyerekek részéről. Minden nap könyörögni kellett, hogy végre búcsúzzanak el egymástól a lányok, aztán, másnap, ha kicsit fáradtan is, de mindenki mosolyogva jött újra.

A fiatal edzők hogyan, miben segítették a munkát?
Nagyon köszönöm az edző kollégák és a segítők közreműködését. Szakmailag is sikerült mindenkinek tartalmasan megtölteni az adott edzést. Biztos vagyok benne, hogy számukra is kiváló tapasztalatszerzés volt ez a hét.

Milyen megszívlelendő tapasztalatokkal járt az idei tábor?
Mindenből lehet tanulni, szerintem mindig lehet jobban csinálni. Van rengeteg ötlet, ami a következő években még jobbá teheti a tábort. Ezeket átbeszéljük és a következőkben picit alakítunk rajtuk.

Lesz-e folytatás?
Természetesen jövőre is lesz nyári tábor.

Hol lesz a következő nyári esemény?
Még június végén, illetve július elején részt veszünk két nemzetközi utánpótlás tornán. Makarskára, Horvátországba 2 csapattal, az ifi és az U12-es csapattal utazunk, míg a szlovéniai Koperben pedig a serdülő csapatunk méretteti meg magát.