Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tehetséges jobbszélsők a nagycsapatnál

Folyamatos a generációváltás a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB/I B-s felnőtt csapatánál.
Tehetséges jobbszélsők a nagycsapatnál

Nagy nap a mai Bozzai Zsófia és Horváth Anna életében: mindketten ma vehettek részt életükben először a nagycsapat edzésén, sőt, a soron következő két felkészülési mérkőzésen pályára is léphetnek Füzesi Ferenc alakulatában.


– Folyamatosan figyelem klubunk utánpótlás csapatainak edzéseit, ha tehetem, megnézem a mérkőzéseiket is. A 2001-es születésű Bozzai Zsófia és a 2003-as Horváth Anna egyaránt meggyőzött arról, hogy helyük lehet majd a jövő felnőtt gárdájában. Ma velünk tréningezik mindkét lány, majd a St. Pölten elleni pénteki és szombati edzőmeccseken mindketten lehetőséget is kapnak – fogalmazott Füzesi Ferenc, a Swietelsky-Szombathelyi KKA vezetőedzője.


Bozzai Zsófia az ifjúsági csapat meghatározó tagja, jobbszélsőként szerepel az együttesben. Horváth Annának ugyancsak ezt a posztja a serdülőknél. Az U13-as csapattal bajnoki címet nyert játékos a serdülő válogatott bő keretének is tagja.
Mindkét lány Szombathelyen tanul, és itt is képzeli el a jövőjét, természetesen az SZKKA színeiben. Az első tréning előtt természetesen nagy volt az izgalom, ám a felnőtt alakulat tagjai gyorsan oldották az újoncokban lévő feszültséget.