Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Telt ház, ragyogó hangulat és hibátlanul teljesítő SZKKA-csapatok a Duna Kupa szombathelyi fordulóján

U15-ös és U13-as csapatunk is megnyerte mindkét hazai meccsét, az SZKKA-család pedig egy újabb nagyszerű napot tett le az asztalra.
Telt ház, ragyogó hangulat és hibátlanul teljesítő SZKKA-csapatok a Duna Kupa szombathelyi fordulóján

Mondhatjuk, hogy az elmúlt hétvégén hazatért a Danube Handball Cup, hiszen a klubunk által megálmodott nemzetközi utánpótlás kupasorozat következő állomása az U15-ös és U13-as korosztály számára Szombathely volt. Az egyetemi csarnokban egész nap telt ház és igazán baráti sporthangulat uralkodott. Csapataink hibátlan teljesítményt raktak le az asztalra, hiszen U15-ös és U13-as csapatunk is mindkét meccsét megnyerte az osztrák Hypo, valamint a szlovák Dunaszerdahely ellen. A szülők és a közösségünk pedig külföldi baráti klubjaink és a gyerekek vendéglátásából vizsgázott jelesre. Köszönjük!

Danube Handball Cup U15-ös korosztály, 3. forduló, Szombathely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 31-14 (Meccs Legjobbja: Németh Róza)

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 38-26

- Nagyon vártuk és készültünk a Duna Kupa hazai fordulójára. Több, mint két hónapja nem játszottunk tétmeccset, ezért fontos volt felmérni, hol is tartunk a felkészülésben. Az első mérkőzésünket a Hypo csapata ellen játszottuk. Az első perctől kezdve kiválóan működött a nyitott védekezésünk. Nagyon sok munkát tettünk a védelembe. Ennek, és a jó kapusteljesítménynek köszönhetően sok lerohanást tudtunk indítani, amit hatékonyan ki is használtunk. A szélső játékunk nagyon sokat fejlődött, rendkívül eredményesek voltunk ebben a pozícióban. Délután következett a képzett, ügyes játékosokból álló Dunaszerdahely elleni mérkőzés. Fantasztikusan kezdtük a meccset, a védekezésünk közel tökéletes volt. Aminek nagyon örültem, hogy a támadójátékunk is nagyon hatékony volt. A második félidőben viszont a koncentrációnk és a védekezésünk is visszaesett. Ezen tovább kell dolgozni, hogy 50 percig tudjunk fókuszálni. Összefoglalva a napot azt láttam, hogy magas szinten teljesítettünk a csapattevékenységek területén. Mindkét mérkőzésen volt 3-4 extra egyéni teljesítmény is. Készülünk tovább, hiszen nagyon fontos U15 I. osztályú forduló lesz a héten Szombathelyen. Gratulálok a CSAPATOMNAK! Hajrá SZKKA – fogalmazott U15-ös csapatunk trénere, Bujárszki Ádám.

Danube Handball Cup U13-as korosztály, 3. forduló, Szombathely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 19-12 (Meccs Legjobbja: Tasnádi Luca)

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 27-23 (Meccs Legjobbja: Takács Eszter)

- Ebben a versenyidőszakban ez volt az első hétvége, hogy Szombathelyen játszottunk. Ennek megfelelően készültünk. Nagyon jó volt az elmúlt hét is, az edzéseken lelkesen készültek a lányok. Mindenki játszani szeretne, de ezt nagyon nehéz volt beosztani, hogy éppen ki legyen a pályán. A játékban azért voltak bizonytalanságok mind a támadásainkban, mind a védekezésünkben. Egy kicsit máshogy szeretnénk játszani, mint eddig, de ez még nem látszik igazán. A csapatom gyors, határozott de sok hiba volt a játékunkban. Még sokszor türelmetlenek vagyunk, nem a legjobb döntést hozzuk meg az adott szituációkban. A Hypo ellen szerintem egy jó meccset játszottunk, izgalmas volt. A meccs embere Tasnádi Luca lett, aki az öt gólja mellett a védekezésünk vezére is volt. A DAC elleni mérkőzés talán még izgalmasabb volt. Úgy láttam, hogy nagyon nagy iramú volt ez a mérkőzés. A meccs embere a hétgólos Takács Eszter lett, aki ismét nagyszerűen szervezte és irányította a csapatot. Nézem a meccsekről készült képeket, hatalmas erővel dolgoznak a lányok. Látom a dinamikát, az erőt. Nagyon jó volt az egész nap, az SZKKA család megint letett az asztalra egy nagyszerű napot! Köszönjük a szülőknek a biztatást és a segítséget – értékelt U13-as csapatunk edzője, Debreczeni György.