Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tiszta viszonyokat a szombathelyi kézilabdában!

Alantas, méltatlan és felesleges politikai húrokat pengető támadás érte a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) többezres nagyságú közösségét. 
Tiszta viszonyokat a szombathelyi kézilabdában!

Alantas, méltatlan és felesleges politikai húrokat pengető támadás érte a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) többezres nagyságú közösségét. Bizonyos körök azt a látszatot akarják kelteni, hogy klubunk vezetése gátat szab szombathelyi sportolók pályafutásának sikerességében. A tény ezzel szemben az, hogy az SZKKA korábbi vezetőedzője az idén nyáron minden eszközt felhasználva a másik szombathelyi klubhoz akarta átszervezni a szerződéssel rendelkező játékosainkat, valamint az utánpótlás bázisunkat.

Mihelyst Klubunk vezetése értesült az iskolaszövetkezeti botrány kirobbanásáról, szerződést bontott a korábbi vezetőedzővel, ő a másik klubnál bejelentkezett, ott edzést vezetett, és már Haladás-mezben nyilatkozott a Szombathelyi TV-ben, mint az új vezetőedző.

https://www.youtube.com/watch?feature= youtu.be&v=6r-cCkwsKk8&app=desktop

Miután előzetes letartóztatásba került, a másik klub is bölcs döntést hozott, és nem alkalmazta őt. Sajnos, a Haladásnál is próbálkozó személy olyan károkat okozott, amivel – az érintett játékosokat megtévesztve, a munkajogi szabályokat velük felrúgatva – nehéz helyzetet teremtett.

Egyesületünk nyitott minden együttműködésre, hiszen most is szerepel volt játékosunk (Császár Zsófia) a másik klubban. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a sportolói profi szerződések már munkaviszonynak számítanak, így azok felrúgása átláthatatlan helyzetet teremtene, nem csak a kézilabdában. Klubunk csak olyan jogi lépéseket tett, amely a komplett kézilabda-társadalmat védi. Arról, hogy milyen jogsértés történt, majd a független magyar bíróság hivatott dönteni.  

Klubunk elhatárolódik minden politikai jellegű megnyilatkozástól, és arra kérjük a pártok képviselőit, szimpatizánsait, hogy szakmai kérdésekben, a tények ismerete nélkül ne ítélkezzenek, ezt ne használják fel jogtalan haszonszerzésre.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia közössége a vitát lezártnak tekinti.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kézilabda közössége