Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tíz meccs, tíz győzelem! U12-es csapatunk hibátlanul zárta az őszt

Tíz meccs, tíz győzelem! U12-es csapatunk hibátlanul zárta az őszt

A múlt hétvégén Mosonmagyaróváron, az UFM Arénában rendezték az U12-es Gyermekbajnokság aktuális fordulóját. Az SZKKA kiváló őszi szezont futó U12-es csapata az év utolsó játéknapján is remekelt, a lányok ezúttal is megnyerték mindkét mérkőzésüket, így hibátlan mutatóval, 10/10 győzelemmel zárták az őszi idényt.

U12-es Gyermekbajnokság, 4. forduló, Mosonmagyaróvár, UFM Aréna:

Emericus SE – Szombathelyi KKA I. 16-25

Motherson Mosonmagyaróvár I. - Szombathelyi KKA I. 18-26

- A lányoknak nagy örömöt jelentett, hogy ezen a pályán játszhatnak, hiszen már többször látták a tv-ben, viszont most élőben is pályára léphettek. Tudtuk, hogy két erősebb csapat vár ránk, így keményen készültünk az utóbbi két hétben. Az első mérkőzésen sajnos sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk hozni a saját játékunkat, a lányok nem voltak ott fejben. Védekezésben a hibák kiállításokat eredményeztek, többször volt kettős kiállításunk is, támadásban viszont ezekben a helyzetekben megrázták magukat és így is tudtunk gólokat szerezni és megnyerni a mérkőzést. A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés előtt tartottam egy hosszabb megbeszélést az öltözőben, elsősorban a hitet kellett visszaadni a lányoknak. A bemelegítésnél már láttam az elszántságot bennük. Folyamatosan buzdítottam őket, éreztetni szerettem volna a mérkőzés fontosságát. Nagyon jól szálltunk be a mérkőzésbe, négy-öt góllal is vezettünk, viszont a szünet előtt hullámvölgybe kerültünk és az ellenfél mehetett el egygólos előnnyel az öltözőbe. A félidőben nem kértem mást tőlük, higgyenek magukban. A szülői gárda, mint ahogy már megszokott, most is szenzációs hangulatot teremtett az arénába, amit ezúton is köszönünk, hisz hozzájárultak ehhez a győzelemhez. A második félidőben teljesen más arcát mutatta a csapatunk. Örültek egymásnak, segítették egymást, folyamatosan jöttek és jöttek a jobbnál jobb lövések, kapusvédések. Hatalmasat küzdve végül nyolcgólos sikert tudtunk aratni. Ezúton is szeretnék gratulálni az MKC csapatának, hiszen egy nagyon jó és színvonalas mérkőzést tudtunk vívni, ami ebben a korosztályban kiemelkedőnek számít. Összességében egy nagyon jó őszi szezont tudhatunk a hátunk mögött, amit hibátlanul, 10/10 győzelemmel tudtunk zárni! Jól fog jönni a lányoknak a szünet, egy kis pihenés, de addig még azért találkozunk párszor és fejlődünk, meg fejlődünk. Büszke vagyok a csapatra, kitették a szívüket a pályára és megmutatták mindenkinek, hogy milyen is az SZKKA-s összetartás! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket szeretnék kívánni mindenkinek! Hajrá SZKKA – értékelt U12-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.


U11-es csapatunk ezúttal nem tudott meglepetést okozni az idősebb korosztályban.

Lébényi KSZSE – Szombathelyi KKA II. 22-15

Szombathelyi KKA II. - Motherson Mosonmagyaróvár II. 10-25

- Ez nem a mi napunk volt. Le kell vonnunk a tanulságokat és néhány embernek rendbe kell tennünk a hozzáállását. Most egy jól megérdemelt pihenő következik, miután majd egy téli felkészülési időszak vár ránk, ahol rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy a tavaszi fordulókon igazi csapatként bizonyíthassunk. Csalódott vagyok, hogy ilyen szájízzel megyünk a téli szünetre, de összességében már most sok olyan momentum van a hátunk mögött amire büszke vagyok – fogalmazott Molnár Viktória, U11-eseink trénere.