Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tíz/tíz: az Eger ellen is folytattuk a győzelmi sorozatot

A remek első félidőt ugyan nem tudtuk megismételni, de az újabb két pont sorsa nem forgott veszélyben.
Tíz/tíz: az Eger ellen is folytattuk a győzelmi sorozatot

Szezonbeli tizedik bajnoki meccsünkön a tizedik győzelmünkre készültünk szombat este, amikor a középmezőnyhöz tartozó Eszterházy SC csapatát fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban. A már-már megszokott, kiváló meccskezdést hozták ezúttal is a lányok, akik érvényesítették az akaratukat és hét perc után már 6-2-re vezettek, rögtön időt is kértek a vendég egriek. Az ellenfél hibáit remekül kihasználva ma este is gyors gólokkal operáltunk, 11-4-es állásnál újfent időt kért az Eger. A masszív védekezés mellett támadásban is jól járt a labda és szép passzok, leosztások után folyamatosan növeltük az előnyt, a 20. percben már tíz volt különbség, 17-7.

A 23-11-es első félidő után úgy tűnhetett, hogy a második harminc percre nem maradnak izgalmak, azonban az Eszterházy SC csapatának volt tartása és a kényelmesebbé, dekoncentráltabbá váló játékunkat kihasználva folyamatosan egyre közelebb zárkózott. Már csak öttel vezettünk (33-28), amikor Vida Gergő kénytelen volt időkéréssel felrázni a csapatot a hullámvölgyből. A hajrára aztán újra ritmust tudtunk váltani és a két pont sorsa egyáltalán nem forgott veszélyben. Végül nyolc góllal, 37-29-re nyertünk és megszereztük a tizedik győzelmünket is, így továbbra is százszázalékos mutatóval vezetjük a bajnokságot.

Szombathelyi KKA – Eszterházy SC 37-29 (23-11)

NB I/B 10. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 4, Pődör B. 5, Szmolek 5, Pődör R. 9, Kulcsár 2, Pálffy 5 Csere: Christe – Szeberényi 2, Böhm 1, Balogh P. 3, Varga N. 1, Dombi, Horváth A., Gönczöl Vezetőedző: Vida Gergő