Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tizenhárom év után újra olimpián a magyar válogatott

Az SZKKA korábbi magyar válogatott játékosa, Mayer Szabina biztos volt benne, hogy meglesz a tokiói kvóta.
Tizenhárom év után újra olimpián a magyar válogatott

A vasárnap esti Oroszország elleni selejtezőtől függetlenül szombat este már biztossá vált, hogy ott lesz a tokiói olimpián a magyar női kézilabda válogatott. A mienk Kazahsztán legyőzése után magabiztos játékkal a szerbeket is megverték a győri selejtezőtornán, így kiharcolták az ötkarikás játékokon való részvételt. Az SZKKA korábbi magyar válogatott beállóját, Mayer Szabinát kérdeztük, hogy mit szól ahhoz, hogy a 2008-as pekingi torna után tizenhárom év elteltével újra ott leszünk az olimpián.  

- Sajnos nem tudtam televízióban követni a szombati mérkőzést, hiszen az ifjúsági csapatunkkal NB I/B-s mérkőzésünk volt, de szívből gratulálok a lányoknak. Töretlenül nagyon jó a magyar válogatott szélsőjátéka és a siker annak is mindenféleképpen köszönhető, hogy összeszokott játékosok alkotják a nemzeti együttest. Biztos voltam a tokiói kvótában, mert a kvalifikációs csoportunkban csak Oroszország képvisel komoly játékerőt, a másik két ország válogatottja inkább csak egyénileg erős, csapatként annyira nem funkcionál jól – nyilatkozta honlapunknak Mayer Szabina.

Szombaton este nem csak a magyar, hanem az orosz csapat is kvalifikálta magát, így az is eldőlt, hogy az SZKKA szerb válogatott kapusa, Katarina Tomasevics nem lesz ott az olimpián. A szerbek a magyaroktól elszenvedett vereség mellett az oroszoktól is kikaptak.

Gratulálunk a magyar a válogatottnak!!!

címlapfotó: Magyar Kézilabda-válogatott Facebook