Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tökéletes forduló a Danube Kupán, U15-ös és U13-as csapatunk is megnyerte minden meccsét Dunaszerdahelyen

Tökéletes forduló a Danube Kupán, U15-ös és U13-as csapatunk is megnyerte minden meccsét Dunaszerdahelyen

Újabb helyszínen, újabb városban folytatódtak az idén közösen megálmodott nemzetközi utánpótlás kupasorozat, a Danube Handball Cup küzdelmei: az U15-ös és az U13-as korosztály második fordulójának Dunaszerdahely adott otthon, egyesületünk számára pedig kijelenthetjük, hogy tökéletesen sikerült a játéknap. U15-ös és U13-as csapatunk is újra bizonyított a nemzetközi porondon, hiszen mindkét gárdánk megnyerte mindkét meccsét az osztrák Hypo és a szlovák Pozsony ellen.

Danube Handball Cup U15-ös korosztály, 2. forduló, Dunaszerdahely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 25-14 (Meccs legjobbja: Tolnai Diána)

Szombathelyi KKA – SKP Bratislava 41-18

- Komolyan készültünk az év utolsó megmérettetésére. Az első mérkőzést a Hypo Niederösterreich ellen játszottuk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfél nagyon jó teljesítményre képes. Nagyszerűen kezdtük a játékot. A nyitott védekezésünk jól működött ennek köszönhetően több indításos gól tudtunk szerezni ebben a szakaszban. A felált védelem elleni támadójátékukba több hiba is becsúszott, amit az ellenfél ki is használt és szorosabbá tette a félidei eredményt. A második félidőben nagyon komoly tempóban kézilabdáztunk. Sokat futottunk és könnyű gólokat lőttünk. Feljavult a kapusteljesítményünk és a védekezésünk is összeállt. Magabiztos győzelmet arattunk a jól küzdő Hypo ellen. Sokat kell fejlődjünk a jövőben a felállt védelem elleni támadójátékban és a helyzetkihasználás területén. A legjobban annak örülök, hogy a csapattevékenységeink igen magas szinten működtek. A mérkőzés legjobb játékosa Tolnai Diána lett. A második mérkőzésen a pozsonyi csapat ellen felszabadult játékkal nagyarányú győzelmet arattunk. Köszönjük szépen a nagy létszámban megjelent szülők egész éves támogatását és szurkolását! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Hajrá SZKKA – értékelt Bujárszki Ádám, U15-ös csapatunk edzője.

Danube Handball Cup U13-as korosztály, 2. forduló, Dunaszerdahely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 27-15 (Meccs legjobbja: Mátyás Izabell)

Szombathelyi KKA – SKP Bratislava 35-9 (Meccs legjobbja: Takács Eszter)

- Nagy izgalommal vártuk ezt a hétvégét. A mi csapatunknak fontos, hogy sok meccset játszunk, és erre jó alkalom a Danube Kupa, hiszen nem minden nap játszhatunk külföldi csapatokkal. Az első meccs nagyon jó volt, jó meccset játszottunk. A lányoknak mindent bele kellett adni, hogy megszerezzük a győzelmet. Szerintem szervezetten, jól kézilabdáztunk, amihez jó kapus teljesítmény is párosult. Nem volt kérdés, hogy a meccs embere Mátyás Izabell, kapusunk lett. A Bratislava ellen már teljesen felszabadultan játszottunk, és biztosan, örömkézilabdával nyertük meg ezt a mérkőzést is. A meccs embere Takács Eszter lett, aki végig nagyszerűen szervezte és irányította a csapatot. 16-an utaztunk, mindenki játszott mindkét meccsen, sőt, mindenki tudott gólt is lőni, ami azt mutatja, milyen nagyszerű csapatunk van! Az ősszel 24 hivatalos meccset játszottunk és mind a 24-et megnyertük! Gratulálok a csapatomnak, hajrá SZKKA. Köszönjük a szülőknek a biztatást és a segítséget – fogalmazott Debreczeni György, U13-as csapatunk edzője.