Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tomasevics: Ha eljön az ideje, Szombathelyen szeretném befejezni

Az SZKKA szerb válogatott kapusa hisz abban, hogy a csapat sikerrel vívja meg a bennmaradásért folytatott harcot.
Tomasevics: Ha eljön az ideje, Szombathelyen szeretném befejezni

Mint ismert, két évvel meghosszabbította szerződését klubunkkal Katarina Tomasevics. Ahogy ígértük a bejelentésnél, egy hosszabb interjút is készítettünk világbajnoki ezüstérmes szerb válogatott kapusunk. Közönségkedvenc klasszisunk elárulta: ha eljön ideje, mindenképp Szombathelyen szeretné befejezni pályafutását.

- A családom megtalálta a számításait Szombathelyen – kezdte Tomasevics - A férjem dolgozik, a gyerekek iskolába és óvodába járnak és már szépen beszélnek magyarul. Bár nem beszélnék még a karrierem befejezéséről, majd inkább akkor, amikor aktuális lesz. Viszont mindenképp azt szeretném, hogy amikor majd eljön ez a pillanat, az itt legyen Szombathelyen.

- Pályafutásod során rengeteg nagynevű klubnál, topcsapatnál szerepeltél. Ezekkel összehasonlítva milyen az SZKKA csapatában kézilabdázni?

- Az SZKKA egy fiatal klub és nagyon jó úton jár a fejlődést tekintve. Minden úgy működik a klubnál, ahogy kell. Rengeteg tehetséges lány pallérozódik a klubnál, és nagyon fontos, hogy figyelnek rájuk és folyamatosan fejlesztik őket.

- Rákanyarodtunk a szezon hajrájára, ahol a hátralévő mérkőzéseken nem kisebb a tét, mint az NB I-ben maradás kiharcolása. Mire számítasz az utolsó, létfontosságú mérkőzéseken?

- A bajnokság folytatásában nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. A szezon korábbi szakaszában volt egy komoly hullámvölgyünk, de ez már a múlt és bízom benne, hogy elkerülnek minket azok a szerencsétlen sérülések, betegségek és sikerrel vesszük az akadályokat. Hiszek a csapatban, képesek leszünk a céljaink elérésére és olyan csodálatos pillanatokat elérni, mint amilyeneket a tavalyi szezonban. Mindent ki kell adnunk magunkból. Saját magunk miatt, a szurkolóink miatt és az egyesületben sportoló gyerekek miatt is. Sikerrel kell megvívnunk a bennmaradásért folytatott harcunkat, másra nem is gondolok – zárta szavait az SZKKA hálóőre, Katarina Tomasevics.