Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tompa első félidő után a másodikban fordítottunk Orosházán

A szünetben még a hazaiak vezettek, ezért ritmust kellett váltanunk az újabb győzelemhez.
Tompa első félidő után a másodikban fordítottunk Orosházán

Szombaton este az ötödik helyen álló Orosháza vendégeként folytattuk bajnoki szereplésünket az NB I/B 15. fordulójában. A hosszú utazás igencsak rányomta bélyegét a találkozó első félidejére: tompán játszottunk, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk a megszokottat hozni. A hazaiak többször is vezettek három találattal is, de Kazai Anita góljai mindig a legjobb pillanatokban érkeztek, a szünetre végül 1-re csökkentettük a különbséget, 12-11-et mutatott az eredményjelző.

A szünetben aztán rendeztük sorokat és a második játékrészre ritmust tudtunk váltani. A térfélcserét követően hoztuk a saját játékunkat és nem csak fordítottunk, de egy nagyobb előnyt is kiharcoltunk magunknak, a 40. percben már öttel vezettünk, 14-19. A folytatásban a hibáinkat jól kihasználva ismét visszajött a meccsbe az Orosháza, de 20-22-nél még időben jött Vida Gergő időkérése. Próbáltak kapaszkodni a hazaiak, de a végjátékra higgadtak tudtunk maradni és végül öt góllal, 28-23-ra nyertünk, így 15 meccsből 15 győzelemmel zártuk a bajnokság „őszi” szezonját. Hibátlan mérleggel éllovas csapatunkra jövő héten óriási rangadó vár, hiszen a második helyen álló Esztergomhoz utazunk.

Köszönjük Szurkolóinknak, hogy ilyen messze is elkísérték a csapatot!

- Javulnunk kell a jövő heti idegenbeli mérkőzésre, mert ez a teljesítmény kevés lesz Esztergomban – értékelt a meccs után Vida Gergő vezetőedző.

Zengő Alföld Orosházi KA – Szombathelyi KKA 23-28 (12-11)

NB I/B 15. forduló, Orosháza, Városi Sportcsarnok

SZKKA: Csatlós – Kazai 7, Pődör B. 4, Szmolek 4, Pődör R. 7, Kulcsár 2, Pálffy 4 Csere: Christe – Szeberényi, Balogh P., Varga N., Böhm, Horváth A., Hornyák Vezetőedző: Vida Gergő