Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bravó! Történelmet írtak a Nagy Lajos Gimnáziumba járó SZKKA-s lányok

Bravó! Történelmet írtak a Nagy Lajos Gimnáziumba járó SZKKA-s lányok

Előzetesünkben már beszámoltunk róla, hogy ma délután ELTE Savaria Központ sportcsarnokba adott otthont a középiskolai lány Kézilabda Diákolimpia Országos Elődöntőjének, ahol négy csapat részvételével a tét az Országos Döntőbe való jutás volt.

A Szombathelyi Kézilabda Klub Akadémia és a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium évek óta tartó együttműködésének is köszönhetően az NLG csapatát szinte csak igazolt serdülő és ifjúsági korú SZKKA játékosok alkották. A szombathelyi gimnázium mellett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium, a hévízi Bibó István Gimnázium, valamint a győri GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum csapata vett részt az elődöntőn. A sorsolás után eldőlt, hogy az elődöntőkben a veszprémiek a héviziekkel, valamint egy előrehozott finálénak is tekinthető meccsen a szombathelyiek az ETO-játékosokkal felálló győriekkel csapnak össze.

A megnyitó után az első elődöntőt a Hévíz nyerte 33-32-re a Veszprém ellen, majd következett a Szombathely-Győr rangadót, ahol végül 26-17-re a mieink diadalmaskodtak és jutottak a fináléba. A bronzcsatán a győriek 32-11-re kiütötték a veszprémieket, majd a döntőben a Nagy Lajos Gimnáziumban tanuló SZKKA-s lányok 36-22-re legyőzték a hévízieket, így történelmet írva bejutottak az Országos Döntőbe. Vas megyei középiskola ugyanis korábban még sosem jutott Országos Döntőbe  lány kézilabdában. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Kézilabda Diákolimpia Országos Elődöntő, Szombathely:

Elődöntők:

Vetési Albert Gimnázium (Veszprém) – Bibó István Gimnázium (Hévíz) 32-33

Nagy Lajos Gimnázium (Szombathely) - GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum 26-17

III. helyért:

Vetési Albert Gimnázium (Veszprém) - GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum 11-32

Döntő:

Nagy Lajos Gimnázium (Szombathely) - Bibó István Gimnázium (Hévíz) 36-22

 

 

A Nagy Lajos Gimnázium kerete:  Farkas Hanna (SZKKA), Albert Zoé (SZKKA), Káli Natália (SZKKA), Rieger Flóra (SZKKA), Németh Júlia (SZKKA), Tóth Bettina (SZKKA), Pál Kata (SZKKA), Vincze Laura (SZKKA), Gombás Leila (SZKKA), Pődör Blanka (SZKKA), Temesvári Natália (SZKKA), Zsákovics Sára (SZKKA), Győri Viktória (SZKKA), Gabnai Alexandra (SZKKA), Varga Zsófia (Büki TK)