Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

További két évig erősíti a Szombathelyi KKA csapatát Schneider Éva!

A 23 éves Éva vagy, ahogy a lányok hívják Sziszi, 2017 elején érkezett Szombathelyre. Hamar sikerült beilleszkednie a csapatba és gólerős játékával sokat segített a klubnak a fontos mérkőzéseken.
További két évig erősíti a Szombathelyi KKA csapatát Schneider Éva!

Hosszabbításának kapcsán kérdeztük Sziszit az eddigi kézilabdás pályafutásáról, és főbb állomásairól, valamint jövőbeli terveiről.

 

Mikor alakult ki a kézilabda iránti szereteted?

       - 9 éves koromban kezdtem el kézilabdázni az iskolában Mezőszilason. Kialakult egy nagyon jó kis csapat a korosztályomban és rengeteg helyre mentünk játszani. Igazából már ekkor nagyon megszerettem, és nem volt kérdés, hogy még sokáig akarom folytatni.

Mindig is a jelenlegi posztodon játszottál?

      - Szélsőként kezdtem, de hamar átkerültem jobbátlövőbe. Mikor Siófokon felkerültem a felnőtt keretbe, ott visszamentem szélre egy évre. Kispesten már átlövőként számítottak rám és itt is.

 

 

Hol kezdted a pályafutásod?

       - Mezőszilason kezdtem Zámbó Tibor kezei alatt, ez után az egész csapattal Siófokra mentünk.

Van-e példaképed, és ha igen ki ő?

       - A kedvenc csapatom a Győr, onnan mindenkit nagyon szeretek. Példaképnek, nem tudok egy embert kiemelni, nagyon sok olyan játékos van, akinek példa értékű a hozzá állása, a kézilabda iránti szeretete vagy a játéka. Posztomról Nora Mørk a kedvenc játékosom.

 

 

Hogy tetszik Szombathely, és a klub?

      -A csapat jó részét már ismertem, játszottunk egymás ellen többször is. Mindig is rokonszenves csapat volt. Mikor megkeresett Pődör Zoltán, nagyon meggyőző és korrekt volt. Nagyon tetszik a város, kedvesek és befogadóak az emberek.

Milyen volt idejönni Kispestről?

      - Hirtelen hoztam ezt a döntést. Nagyon szerettem az ottani csapattársaimat és a várost is, nehéz volt otthagyni őket, de sajnos nem úgy alakult az a félév, ahogy terveztem, és az iskola miatt is úgy láttam jobbnak, ha váltok.

További két évre hosszabbítottál, mit vársz, mik az elképzeléseid erre az időre, illetve céljaid, mint egyénileg, mint a csapatszinten?

      - Füzesi Ferenc szakmai munkája nagyon szimpatikus, és úgy gondolom, hogy sokat fejlődhetek mellette. Emellett még egyéni célom még, hogy jól teljesítsek, és minél kiegyensúlyozottabb játékot mutassak. A csapattal a célunk természetesen a feljutás, ami sajnos most nem sikerült, de tovább dolgozunk érte.

Mik a jövőbeli terveid?

      - Folytatni szeretném a megkezdett tanulmányaim, és egy nap testnevelés tanár szeretnék lenni.

 

Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő két évben is rengeteg góllal járul hozzá Éva a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia sikereihez.