Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Továbbjutás a Magyar Kupában: Gárdony-Pázmánd NKK - SZKKA 27-29

Szoros meccsen sikerült a Magyar Kupa 4. fordulójába jutnunk.
Továbbjutás a Magyar Kupában: Gárdony-Pázmánd NKK - SZKKA 27-29

Gárdony-Pázmánd NKK - SZKKA 27-29 (14-14)

Magyar Kupa, 3. forduló - Gárdony Általános Isk. Sportcsarnok, 50 néző

Jv: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

SZKKA: Katarina Tomasevic (k) - Jovetic Dijana 6, Virág Noémi 4, Liliia Gorilska 4, Mayer Szabina 1, Biljana Bandelier 4, Mayer Maja 5 - Gadányi Maja (k), Csire Fanni, Varga Nikolett 5, Horváth Petra, Szendrei Barbara.

Szombati sérülése után irányítónk, Pődör Rebeka csak a lelátón - Sarah Tian pekingi klubtuladonos kísérőjeként - figyelhette  a kupacsatát és azt, hogy az 1. percben az első találat a hazaiaké volt, majd Mayer Maja egyenlített gyorsan. A következő percekben nagy rohanás jellemezte a meccset, Virág, Mayer Sz, és D. Jovetic is betalált, így az 5. percben 3-4-re vezettünk. Folyamatosan 1-2 góllal a gárdonyiak előtt jártunk, a 10. percben 4-6-ra, a 15. percben 7-8-ra, majd a 20. percben 9-11-re vezettünk. Aztán a 22. minutumban 11-11-nél utolértek bennünket, de Varga N. D. Jovetic gyorsan gondoskodott róla, hogy 5 perccel a szünet előtt újra nálunk legyen a minimális előny, 12-13. Az első játékrész utolsó percei a ahazaiaké volt, a mieinknél L. Gorilszka volt eredményes, 14-14-nél vonultunk szünetre. 

Térfélcsere után, az első 5 percben Mayer Maja brillírozott, egymás után 3 alkalommal is betalált, sőt L. Gorilszjka is eredményes volt, így 16-18-ra egy kicsit elléptünk. Ezután Jovetic és Bandelier növelte az előnyt, a 40. percben 18-21-re vezettünk. A félidő derekán Gorilszka kétszer, Jovetic egyszer talált be a gárdonyi kapuba, így 20-24 volt az állás a 45. percben. Varga Niki egymást követő 3 gólja után kialakult  ameccsen legnagyobb, 5 gólos különbség, 22-27. A hajrában azonban teljesen visszaestünk, az utolsó 10 percben Varga N. és Virág N. révén mindössze 2 gólt lőttünk, így, ha szoros meccsen is de továbbléptünk, a végeredmény 27-29 lett.   

- Nagyon mèlyen vagyunk mentálisan, ez ma is látszott. Megviselték a csapatot az elmúlt hetek nehézségei, szégyen volt a mai teljesítményünk is, azonban a kiizzadott győzelem átlendíthet bennünket ezen a válságos állapoton. Sokkal többre van szükség mindenkitől a jövőben - értékelte a 2 gólos kupasikert Marosán György vezetőedző. 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK