Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tükörsima hazai győzelemmel menetelünk tovább az NB I felé

Nem adtunk esélyt a vendég PEAC csapatának.
Tükörsima hazai győzelemmel menetelünk tovább az NB I felé

A szombat esti, PTE PEAC elleni hazai bajnokin már a szezonbeli 22. győzelmére készült az SZKKA felnőtt csapata, amely hibátlan mutatóval és hat ponttal vezeti a bajnokságot. Az első pillanatoktól kezdve igazi esélyesként léptünk fel, az első percekben rögtön időt is kérő vendégek 5 perc után találtak először a hálóba, 4-1. A folytatásban sem lassítottunk, labdaszerzések és védések után folyamatosan növeltük a különbséget, az első negyedóra végén 10-3-ra vezettünk. A bennmaradásért harcoló pécsiek nem tudtak túlságosan nagy ellenállást tanúsítani, az első játékrész végén már kilenc gól is volt a szombathelyi előny, 20-11.

Nem kellett sokat várni a tízgólos különbségre sem, hiszen rögtön a fordulás után betaláltunk, innentől kezdve pedig még nagyobbra nyílt az olló és végleg eldőlt a mérkőzés. Egy 10-2-es rohammal végső csapást mértünk a szétesni látszó PEAC-ra, a 38. percben 30-13-at mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben közel voltunk a húszgólos vezetéshez, de aztán a véghajrában valamelyest kozmetikázni tudott az eredményen a vendégcsapat. A 40 plusz lőtt gól így is meglett, így egy újabb kiütéses hazai győzelemmel folytattuk fantasztikus sorozatunkat és tettünk újabb lépést a bajnoki cím és az NB irányába. Köszönjük a lelátóról érkező támogatást!

Szombathelyi KKA – PTE PEAC-SIPO 41-25 (20-11)

NB I/B 22. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

SZKKA: Christe – Kazai 2, Pődör B. 6, Szmolek 7, Pődör R. 4, Kulcsár 6, Pálffy 5 Csere: Csatlós – Szeberényi 3, Varga N. 1, Balogh P. 3, Böhm 3, Gönczöl 1, Hornyák, Horváth A., Pankotai. Vezetőedző: Vida Gergő