Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Túl az első komoly felkészülési mérkőzésen.

Kiss Szilárd az NB1-es Siófok KC szakmai vezetője kereste meg a szombathelyi csapatot, hogy egy oda-visszavágós edzőmérkőzést játszanak a csapatok a téli felkészülés alatt.
Túl az első komoly felkészülési mérkőzésen.

Mindkét csapatnak komoly tervei vannak tavasszal. Szombathelyre új edző és játékosok érkeznek, a Siófok pedig a középmezőnyből akar kikerülni. Külön elismerés az SZKKA számára, hogy ezzel a felkéréssel az NB1-es mezőnyben is számítanak arra, hogy jövőre akár már élesben is meg kell küzdeni a szombathelyi lányokkal. Két játékost kellett nélkülözni betegség miatt, Mórocz Alexandra és Szovák Viktória nem tudott pályára lépni, de a többiek mind rendelkezésre álltak.

 

A kézilabda szövetség is komolyan vette az edzőmérkőzést, ezért NB1-es játékvezetőket küldtek Szombathelyre.  Gácsig Dániel és Sárközi Marcell fújta a sípot, ennek megfelelően komolyan vette a szombathelyi edzőmérkőzést a Siófok KC csapata is. Teljes kerettel állt ki az Szombathelyi KKA ellen, öt légióssal köztük a francia válogatott irányítóval. A szombathelyieknél most mutatkozott be a frissen igazolt Schneider Éva is, aki három gólt dobott. Külön öröm, hogy már az edzőmérkőzésen is telt ház biztatta a helyi lányokat. Végig a papírforma érvényesült, de nincs oka szégyenkezni az NB1-be tartó szombathelyieknek sem. 

Hétvégén a Dobó kupán Egerben folytatódik a felkészülés. A Siófok elleni visszavágót pedig kedden tartják.

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA – Siófok KC (12:21) 27:39

Csépke Dominika 1, Pukler Glória 3, Szecsődi Vivien, Győrffy Réka 2, Mayer Maja 3, Tömő Alexandra, Cser Dóra, Futaki Hajnalka, Schneider Éva 3, Szendrei Barbara 6, Gaylhoffer Ildikó, Pődör Rebaka 5, Virág Noémi 4, Csire Fanni.