Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U11-es és U14-es minitornát rendeztünk a hétvégén

Mindhárom éremmel gazdagodtak az SZKKA csapatai.
U11-es és U14-es minitornát rendeztünk a hétvégén

Az MKSZ által javasolt lehetőséget kihasználva Mini Kupát rendeztünk a hétvégén a Szombathelyi Egyetemi Sportcsarnokban az U11-es és U14-es korosztály számára. A mini torna nagyszerű lezárása volt ez ennek a csonka szezonnak. Fontos, hogy a gyerekek számára versenyzési lehetőséget biztosítsunk, hiszen több mint három hónapot az idei évben sem tudtak játszani a lányok a pandémia által okozott és felfüggesztett gyermekbajnokság miatt.

Az U11-es korosztályban kicsit megfogyatkozott a nevezők létszáma, ennek ellenére három mérkőzést is le tudtunk bonyolítani, az SZKKA U11 csapatából indítottunk kettő együttest, illetve a Szentgotthárd látogatott el hozzánk. Első mérkőzést házi mérkőzés volt, ahol az SZKKA I. nyert 17-11 arányban. A második mérkőzésen a Szentgotthárd diadalmaskodott 8-10-re az SZKKA II. ellen. A harmadik összecsapáson az SZKKA I. 14-7-es győzelmet aratott a gotthárdiak ellen. 

U11-es mini torna végeredménye: 1. SZKKA I.,2. Szentgotthárd, 3. SZKKA II.

- Nagyon jó volt újra mérkőzésben lenni, kellett a lányoknak ez a mini torna. Jó visszacsatolás volt arra hogy milyen fizikális és technikai képzettséggel indulnak szünetre a lányok és mit kell majd augusztusban fejleszteni. Köszönjük a Szentgotthárd csapatának a részvételt, örültünk hogy részt tudtak venni a kupán.Gratulálok a lányoknak az eredményekhez - értékelt U11-es csapatunk edzője, Albert Krisztián

Az U14-es mintornán az SZKKA U13-as csapata indult az idősebbek között. Lányaink a Sárvár mögött és a Szentgotthárdot megelőzve a második helyen végzett. 

U14-es mini torna végeredménye: 1. Sárvár, 2. SZKKA U13, 3. Szentgotthárd

- A tornán hat meghatározó játékosunk hiányzott, ők a tehetség program összetartásán vettek részt Balatonfüreden. Így több olyan gyerek kapott lehetőséget, akik szezon közben kevesebbet játszottak. Sajnos a védekezésünk nagyon gyenge volt, kevesen tudtak élni a lehetőséggel, hogy bizonyítsanak, így egy nagy arányú győzelem mellett (Szentgotthárd ellen), sajnos egy góllal kikaptunk a Sárvártól. Csapatként nem jól szerepeltünk, egy-egy embert tudnék kiemelni egyéni teljesítmény miatt. A tanulságot mindenképp levontam és egészen biztos, hogy tétmérkőzésen már más felállásban fogunk szerepelni a jövőben - értékelt Huszár Benjamin, U13-as csapatunk edzője. 

GALÉRIÁNK a két mini tornáról: