Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U11: Jó meccsek Győrben, dicséret illeti a lányokat

Két csapattal vettünk részt a múlt hétvégi fordulón.
U11: Jó meccsek Győrben, dicséret illeti a lányokat

Az elmúlt hétvégén Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezték az U11-es Gyermekbajnokság második fordulóját, ahova szokásainknak megfelelően két csapattal érkeztünk: U11-es gárdánk mellett U10-es korosztályunk is próbál edződni az idősebbek között. U11-es csapatunk a házigazda Győri ETO KC és a Celldömölki VSE-nél is jobbnak bizonyult, így a lányok boldogan álltak össze a csapatképre a nemrég kapott vadiúj melegítőjükben.

- Az első mérkőzést a Győri ETO csapatával játszottuk. Az elejétől kezdve sikerült irányítani a meccset, érezhetően az ellenfelünk fölé kerekedtünk a játék minden elemében. A második találkozón álmoskásan, dekoncentráltan játszottunk. Bár itt is egyértelműen jobbak voltunk az ellenfelünknél, de ennél jobb játékra is képesek vagyunk. Összességében a lányokat dicséret illet, főleg az első mérkőzés miatt. Külön öröm számomra, hogy ilyen rövid idő alatt is viszontláttam a gyakorolt elemeket – értékelt az U11-es csapatunk irányítását nemrég átvevő Surman István.

SZKKA 2 néven induló U10-es csapatunk a nagyobb korcsoportban a Győri ETO KC I és a Győri ETO KC III együttesével találkozott.

- A korai kelés és az utazás után nem tudtuk összeszedni magunkat a nagyobb korcsoportban. Sok hiba és gyenge, bátortalan játék jellemezte a teljesítményünket. Ebben a korosztályban is úgy kellene küzdeni, mint a sajátunkban. Amire a szivacsban képesek vagyunk, azt jó lenne nem elfelejteni a kemény labdában. Ezen kell sokat dolgoznunk – mondta U10-eseink edzője, Kiss Szabolcs.