Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U12-es forduló: Le a kalappal a lányok előtt

U12-es és az idősebbek között szereplő U11-es csapatunk is nagyon jól küzdött a zalaegerszegi fordulón.
U12-es forduló: Le a kalappal a lányok előtt

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen rendezték U12-es Gyermekbajnokság második fordulóját, melyen U12-es gárdánk mellett U11-eseink is szerepeltek az idősebbek ellen. U12-es csapatunk a házigazda Egerszegi KK és a házon belüli mérkőzésen is nagyarányú győzelmet arattak.

U12-es Gyermekbajnokság, 2. forduló, Zalaegerszeg:

Szombathelyi KKA I. - Egerszegi KK 1. 24-3

Szombathelyi KKA II. - Szombathelyi KKA I. 4-29

- Nagyon várták már a lányok a következő fordulót, hiszen majdnem egy hónap telt el a legutóbbi óta. Nagyon keményen készültünk ebben az időszakban, lányok becsületesen dolgoztak minden edzésen. Le a kalappal az egész csapat előtt, hogy ennyi idősen ilyen mentalitással állnak hozzá ehhez a sportághoz. Szinte minden edzésen teljes létszámmal tudunk edzeni, így lehet minőségi munkát végezni. Az első mérkőzésén már az elejétől kezdve mi domináltunk. Tudtuk gyakorolni a játékunkat felállt fal ellen, illetve a lerohanásokat is. A második meccs pedig házon belül történt! Ezúton is gratulálok U11-es csapatunkat, hiszen becsülettel küzdöttek. Az első félidővel nem voltam megelégedve, rengeteg eladott labdánk, pontatlan lövésünk volt és védekezésben sem voltak a lányok a legacélosabbak. A szünetben az elbeszélgetés után összekapták magukat és tudták rendezni a dolgokat. Abból a szempontból boldog vagyok, hogy sikerült gyakorolnunk az előttünk álló hétvégére, amit Bécsben fogunk játszani a Danube Handball Cup keretein belül! Nagyon remélem, hogy láthatom ott a lányokat téthelyzetben is teljesíteni! A kilátogató szülőknek nagyon szépen köszönjük a szurkolást, ismét hazai pályát varázsoltak számunkra – értékelt U12-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.


A fordulón szintén szereplő U11-es csapatunk nagyon jól küzdött az idősebbek korosztályban is.

Góna SZKE – Szombathelyi KKA II. 13-12

Szombathelyi KKA II. - Szombathelyi KKA I. 4-29

- A Góna csapata ellen kissé álmosan és szétszórtan kezdtünk, mely rányomta az egész meccsre a bélyegét. A sok hiba ellenére szoros végjáték alakult ki, ahol végül egy góllal alul maradtunk. A mérkőzés után átbeszéltük a történteket az öltözőben és rendbe tettük a fejeket. A második mérkőzésen saját egyesületünk U12-es csapata ellen játszottunk, ahol tudtuk, hogy nem mi vagyunk papíron az esélyesebbek, de mégis remek mentalitással léptek pályára a lányok. Az első félidő teljesítményére kiemelten büszke vagyok. A nagy arányú különbség ellenére is végig küzdöttek és betartották azokat az utasításokat a lányok, amiket megbeszéltünk. Köszönjük szépen mindenkinek a lehetőséget, hogy itt lehetünk és ennyit tanulhatunk ezekből a fordulókból! Nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a minket elkísérő szülőknek a szurkolást – fogalmazott U11-eseink edzője, Molnár Viktória.