Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U12: Győzelmek és biztató teljesítmény a jövőre nézve

U12: Győzelmek és biztató teljesítmény a jövőre nézve

A hétvégén Celldömölkön rendezték az U12-es Gyermekbajnokság idei harmadik fordulóját, ahol U12-es csapatunk mellett - élve a felfelé versenyeztetés lehetőségével - U11-es együttesünk is részt vett. U12-es lányaink magabiztos győzelmet arattak a Siófok ellen, majd a sorsolás úgy hozta, hogy egyesületünk két csapatának kellett egymással farkasszemet néznie. A szombathelyi házirangadót ugyan az idősebbek nyerték, de a kisebbek is nem csak szépen helytálltak, hanem következő meccsüket meg is nyerték a nagyobb korosztályban. Eredmények és edzői értékelések:

SZKKA 1 – Siófok 25-15 (13-10)

SZKKA 1- SZKKA 2 21-15 (10-9)

- Két jó meccset játszottunk vasárnap. Lehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik kevesebbet tudnak játszani. Láttam rajtuk, hogy izgulnak. Egyébként én is izgultam, azért mert drukkoltam, hogy sikerüljön a saját korosztályunkban jól teljesíteni. Teljesen hasonló volt a két mérkőzés, az első félidőben nehezen lendültünk játékba, aztán a második már könnyebb volt. Két jó csapat ellen kellett jól játszanunk és a mi U11-es csapatunk ellen volt nehezebb. Ügyesen, gyorsan kézilabdáztak és bizony sokszor becsaptak minket. Mi viszont küzdöttünk, nem voltunk elég élesek. Összességében elégett vagyok, az új lányok jól játszottak illenek a csapatunkba. Sok erőt és kitartást kérek Tőlük is. Hosszú távon leszünk eredményesek, ha mindenki ilyen hozzáállással dolgozik – értékelt U12-es csapatunk edzője, Debreczeni György.

U12-es csapatunk is már az új melegítőszettben örülhetett a győzelmeknek

SZKKA 2 – Góna SZKKE 21-6 (8-2)

- Kifejezetten jól játszottunk az első félidőben, így az U12-es csapatunk ellen is pariban voltunk. A második félidőre kiütközött a technikai és fizikális fölény, de dicséret illeti a lányokat a hozzáállásukért. A másik mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, de tudunk ennél szebben és jobban is játszani. Örültem, hogy mindkét meccsen elő tudtuk venni a gyakorolt elemeket és több szép játékos páros kapcsolatot is láttam. Gratulálok a lányoknak – fogalmazott Surman István, U11-eseink trénere.