Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U12: Négy meccs, négy magabiztos győzelem

U12: Négy meccs, négy magabiztos győzelem

A hétvégén Lenti adott otthont az U12-es Gyermekbajnokság fordulójának. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia két csapattal vett részt a játéknapon, és mindkét együttesünk hibátlanul zárt. Gratulálunk!

Szombathelyi KKA 1 – Körmendi DMTE 21-9

Szombathelyi KKA 1 – Szentgotthárdi KK 18-10

Az első meccs miatt csak dicsérni tudom a lányokat: lendületes kézilabda, pontos támadójáték, feszes védekezés. Örültem, hogy viszont láttam a héten tanultakat. Elég szorosan indult a mérkőzés és sok technikai hibával, illetve az ellenfél kapusa könnyen fogta a lövéseinket. Nyolc-nyolcas állásnál az időkérés után rendeztük a sorainkat és az első meccshez hasonlóan szép kézilabdát játszottunk a folytatásban. Gratulálok az ellenfeleknek, és persze a lányoknak, nagyon jó volt látni a küzdést egymásért és a dinamikus játékot – fogalmazott U12-es csapatunk trénere, Albert Krisztián.

SZKKA 2 néven U11-es csapatunk indult a fordulón, Debreczeni György együttese remekelt az idősebbek között is, két nagyon magabiztos sikert arattak a lányok.

Szentgotthárdi KK – Szombathelyi KKA 2 10-18

Zalaszentgróti KC – Szombathelyi KKA 2 3-25

Sajnos a sok beteg miatt szűkös kerettel érkeztünk az U12-es korosztály 4. fordulójának mérkőzéseire Lentibe. Azt vártam a lányoktól, hogy amit tanultunk új elemeket (lendületszerzés labdával és labda nélkül, gyors labda felhozatal), azokat próbáljuk meg a játékunkba beilleszteni. Egy kicsit tartottam attól, hogy a két mérkőzésen lesznek erőléti gondjaink, de nem voltak. Nagyon ügyesen és eredményesen játszottak a lányok. Határozottan kézilabdáztak, nagyon szervezetten védekeztek. Öröm volt nézni a mérkőzéseinket. Bízok benne, hogy a jövő hétvégén a saját korosztályunkban is így tudunk majd játszani, hiszen akkor a csoport rangadókat rendezik Győrben. Gratulálok a lányoknak, nagy örömet szereztek nekünk – értékelt U11-es csapatunk edzője, Debreczeni György.