Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13-as és U12-es csapatunk számára is elrajtolt a szezon

Nagy izgalommal várták a lányok az első fordulót.
U13-as és U12-es csapatunk számára is elrajtolt a szezon

Az elmúlt hétvégén újabb két utánpótlás-csapatunk számára rajtolt el az új idény: az U13-as Gyermekbajnokság küzdelmeiben U13-as együttesünk mellett U12-eseink is részt vesznek az idősebbek között, így a hajmáskéri első fordulón is már két gárdával képviseltük az SZKKA színeit. Mutatjuk az eredményeket és az edzői értékeléseket.  

U13-as Gyermekbajnokság, 1. forduló, Hajmáskér:

Répcelaki SE - Szombathelyi KKA 1 21-20

Szombathelyi KKA 1- Szentgotthárdi KK 33-9 

A Répcelak elleni Tipikus első meccs volt: izgalom, rengeteg technikai hiba és butaságok védekezésben.  Hét két perces kiállítást gyűjtöttünk húsz perc alatt, ami sajnos nem fér bele. Bár nagyon küzdöttek a lányok sajnos egy időntúli szabaddobással veszítettünk. A második mérkőzésen megmutattuk, hogy igenis tudunk fegyelmezetten és gyorsan kézilabdázni. Mindenki a helyén volt védekezésben és nagyon szép játékokkal, gyors lerohanásokkal sikerült elérni a győzelmet. Összességében Gratulálok a lányoknak, ki tudták javítani a hibájukat és csapatként játszottak, ami a második meccsen meg is mutatkozott – értékelt U13-as csapatunk edzője, Albert Krisztián.

Ajkai Trampolin SE – Szombathelyi KKA 2 2-26

Start SE Szentkirályszabadja – Szombathelyi KKA 2 15-8

- Nagy izgalommal készültünk az első fordulóra. Gyakoroltunk sokat, az elmúlt időszakban jól dolgoztunk, mégis csalódottan jöttünk haza Hajmáskérről. Az első mérkőzésen minden sikerült, gyorsak, koncentráltak voltunk, sok labdát tudtunk szerezni és abból gyors gólokat lőni. De az U13-as korosztályban már a második félidőben hatos falat kell védekezni. Erre még nem volt időnk felkészülni, a játékvezetők többszőr szóltak nekünk, hogy nem jól csináljuk. Ez nagyon zavarta a lányokat. A második meccs első félidejében teljesen összezavarodtunk. Hibát hibára halmoztunk, sok technikai hibánk és eladott labdánk volt, amit a rutinosabb és fizikálisan erősebb ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A magasabb korosztályban nekünk még szoknunk kell ezt az agresszív játékot. Küzdöttünk nagyon, de most ennyi sikerült. Megbeszéljük, mit kell változtatnunk, megyünk tovább, hiszen sűrű versenyidőszakot kezdtünk el. Köszönjük a szurkolást a szülőknek – fogalmazott a forduló után Debreczeni György, U12-es korosztályunk trénere.