Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13-as Gyermekbajnokság: Remekül sikerült forduló, sokat léptünk előre támadásban

U13-as Gyermekbajnokság: Remekül sikerült forduló, sokat léptünk előre támadásban

Répcelakon rendezték a hétvégén az U13-as Gyermekbajnokság aktuális fordulóját, ahol a szokásoknak megfelelően két csapattal vettünk részt. A Szombathelyi KKA U13-as gárdája remekelt a fordulón, két győzelemmel zárt, ami annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban sokat fejlődött a csapat támadójátéka.

U13-as Gyermekbajnokság, 8. forduló, Répcelak:

Szombathelyi KKA 1 – Szentgotthárdi KK 33-25

Szombathelyi KKA 1 - Start SE Szentkirályszabadja 20-19

- Nagyon jó fordulón vagyunk túl a lányokkal, az első mérkőzésen igazán szép és pontos kézilabdát játszottak főleg az első félidőben, ahol a lerohanások és a jó védekezés meghozták a megfelelő előnyt. Végig hajtottak a csajok a negyven perc alatt lőtt 33 gól igazán szép teljesítmény. Mindezek mellett nagyon elégedett voltam a kapusteljesítménnyel is. A második mérkőzésen álmosan kezdtünk, de szépen összeszedtük magunkat és egy hat-nullás szériával meg is léptünk ellenfelünktől. A végén sajnos sok két perc miatt szorossá vált a meccs, de az utolsó percben védett hétméteressel bebiztosítottuk a győzelmet. Támadásban rengeteget fejlődtünk, ebben a hónapban nagyobb hangsúlyt is fektettem erre és nagyon jól érzik a lányok, hogy mit is szeretnék. Védekezésben még vannak gyengébb periódusok, de ez is kezd összeállni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, amiért újra jó a csapategység és küzdenek egymásért a pályán – értékelt U13-asaink edzője, Albert Krisztián.


Az idősebbek között is pallérozódó U12-es csapatunk tanulságos fordulón van túl.

Sárvári Kinizsi SE – Szombathelyi KKA 2 16-8

Szombathelyi KKA – Start SE Szentkirályszabadja 20-28

- Megint két sima vereség ebben a korosztályban. A héten nagyon motiváltan dolgoztunk, készültünk új dolgokkal is, de nem sikerült semmi abból, amit elterveztünk. Mentünk küzdöttünk, de most nem ment a kézilabda. A tanulságokat megbeszéltük, és a héten tovább fogjuk értékelni az eredményeinket. A munka folytatódik, a következő hétvégén a saját korosztályunkban várnak ránk Nemesvámoson a rangadók – nyilatkozta Debreczeni György, U12-es csapatunk trénere.