Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13, I. osztály: Felsőházi rajt előtt

Az I. osztályban szereplő Swietelsky-Szombathelyi KKA U13-as együttese kivívta a felsőházi rájátszást, Pődör Zoltán tanítványai szombaton már pályára is lépnek Budapesten.
U13, I. osztály: Felsőházi rajt előtt

Az I. osztályban szereplő együttesünk, a Swietelsky-Szombathelyi KKA a Győrrel, a Kozármislennyel, a Dunaújvárossal, az Alba Fehérvárral és a Tatabányával került egy csoportba. Pődör Zoltán alakulata 13 pontot zsebelt be, hat siker mellett egyszer ikszelt és háromszor szenvedett vereséget. A felsőházi tagság már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, az október 28-án, épp Szombathelyen aratott kettős győzelemmel (Alba, Tatabánya) már ledolgozhatatlan előnyre tettek szert Farkas Nerináék a DKKA-val szemben.
A sorozat már szombaton folytatódik, az Elek Gyula Arénában 11 órától a Ferencvárossal, 14 órától pedig a Szigetszentmiklóssal találkoznak lányaink. (Még a XVI. kerületi KMSE vívta ki a jogot a felsőházra a másik nyugati régióból). Együttesünk egy pontot vitt tovább az alapszakaszból, ám Pődör Zoltán optimista: a tréner úgy látja, ha bravúrosan szerepel csapata, ismét megszerezhetik az első három pozíció valamelyikét.
– Elsőként gratulálok a lányoknak, két együttesből kellett összegyúrni a legütőképesebb csapatot, és ez jól működött. Külön kiemelném, hogy a Jámbor Réka gárdájából érkezett játékosok is felvették a ritmust, sokat hozzá tudtak tenni a teljesítményhez. Ilyen szinten már nincs könnyű mérkőzés, bravúrok kellennek ahhoz, hogy tovább lépjünk a legjobbak közé. Erre az extrára viszont képesek lehetünk, ugyanis csupaszív, remek sportemberek alkotják csapatomat – vélekedett Pődör Zoltán.