Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13, I. osztály: Garantált a felsőház!

Miután mindkét mérkőzését megnyerte szombaton akadémiánk első ligás U13-as csapata, így eldőlt, hogy biztosan a felsőházban folytathatja majd a pontvadászatot Pődör Zoltán gárdája.
U13, I. osztály: Garantált a felsőház!

Az alapszakasz szombathelyi fordulóján két könnyebb ellenfél várt a Swietelsky-SZKKA U13-as I. ligás csapatára. Mivel sérüléshullám sújtja Pődör Zoltán alakulatát, így az edző új játékosokat is bevetett – akik nagyszerűen megállták a helyüket! A Tatabánya fiatal kerettel érkezett, a zömében 2005-ös születésű lányok tehetségesek, szép jövő áll előttük. A mieink a mérkőzés elején már tekintélyes előnyt szereztek, amelyet a második játékrészben tovább növeltek.
A második találkozót az Alba Fehérvár ellen vívták a szombathelyiek. A fehérváriaknál évtizedek óta nagyszerű szakmai munka folyik, erős az utánpótlás-képzés, így ezt az ütközetet is kőkeményen vették a mieink. Farkas Nerináék hozták a kötelezőt, magabiztos győzelmet arattak a szépszámú közönség előtt.
A legutóbbi játéknapon a Győr ellen megszerzett bravúrpont így értékelődött fel igazán, hiszen a szombati két sikerével bebiztosította felsőházi tagságát a Swietelsky-SZKKA együttese! Az utolsó, kozármislenyi forduló előtt ötpontos előnye van a szombathelyieknek a 4. helyen tanyázó Dunaújvárossal szemben.

Pődör Zoltán nyilatkozott a meccsek után:
– Nagyon büszke vagyok csapatomra! Sok a sérült a keretben, így több új játékost is kipróbáltam szombaton. Valamennyien jól szálltak be a mérkőzésekbe, mindannyian hozzá tudtak tenni a győzelmekhez. Külön kiemelném Szabó Noémi teljesítményét, aki még csak néhány hete kezdett el kézilabdázni. A célunkat elértük, megnyertük mindkét összecsapást. A felsőháznak immár tagja vagyunk, de ettől függetlenül pontokat akarunk még szerezni az alapszakasz utolsó fordulóján Kozármislenyben.   

 

Swietelsky-SZKKA–Tatabánya  24–10  (11–6)

Swietelsky-SZKKA: Farkas Hanna, Baranyai Lara 1, Szabó Noémi 3, Farkas Nerina 11, Juhász Anna, Kiss Brigitta, Lakatos Lizett 6, Pajor Kata, Oláh Julianna, Szekér Petra 1, Nárai Nóra, Varga Vanessza 2. Edző: Pődör Zoltán.  

Swietelsky-SZKKA–Alba Fehérvár  31–18  (16–7)

Swietelsky-SZKKA: Farkas Hanna, Baranyai Lara 1, Pokmecz Adrienn, Farkas Nerina 11, Juhász Anna 1, Kiss Brigitta 2, Lakatos Lizett 6, Pajor Kata, Oláh Julianna, Szekér Petra 2, Nárai Nóra, Varga Vanessza 8. Edző: Pődör Zoltán.