Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13, II. osztály: Felsőház egy korosztállyal feljebb!

Nagy bravúrt hajtott végre Vers Ákos és Józsa Krisztián együttese azzal, hogy a felsőházba jutott a II. osztályú U13-as bajnokságban. A lányok kitettek magukért, és nem is akármilyen izgalmak közepette vívták ki a csoport 3. helyezését.
U13, II. osztály: Felsőház egy korosztállyal feljebb!

A U13-as II. osztályban szereplő együttesünk a Győr I. csapatával, a Sárvári Kinizsivel, az Ajkával és Celldömölk I. és II. gárdájával mérte össze tudását a csoportmérkőzések során. Együttesünk egy korosztállyal felfelé versenyzett – csapatunknak egy része 2006-os születésű. A győrieket és a sárváriakat nem sikerült legyőznie az SZKKA-nak, a cellieket viszont magabiztosan verték a mieink. Az Ajkával vívott különversenyt a 3. helyért együttesünk – nem volt éppen izgalom mentes a történet, ugyanis a sárvári játéknapon a szombathelyiek négy góllal bizonyultak jobbnak, míg az utolsó fordulóban az ajkaiak hárommal győztek, az egymás elleni eredmények alapján az SZKKA szerezte meg a 3., felsőházat érő pozíciót.

Vers Ákos így vélekedett a bajnokság alapszakaszáról:

– Az elején elmondanám, hogy ezzel a korosztállyal Józsa Krisztiánnal ketten foglalkozunk. Nem tűztünk ki konkrét helyezést a bajnokságban. Tudjuk, hogy ebben a korosztályban mik azok a dolgok, amikre a legnagyobb hangsúlyt kell fektetni, szeretnénk, ha ezekben a dolgokban a lányok a lehető legtöbbet lépnének előre ebben a szezonban, ehhez tökéletes ez a bajnokság. Számomra a legemlékezetesebb mérkőzés az Ajka elleni első meccs volt, ahol négygólos hátrányból sikerült négygólos győzelmet aratni, ekkor extázisban játszottak a csajok. Azért volt jó bejutni a felsőházba, mert így erős ellenfelekkel tudunk megmérkőzni. Továbbra sem győzelmek számában gondolkozunk, szeretnénk, ha egyénileg és csapatszinten is a lehető legtöbbet hoznák ki magukból a lányok. Nem tudnék csak egy dolgot kiemelni, amiben fejlődtek, a játék minden területén előre léptek. A legnagyobb erősségként kiemelnénk a pozitív edzésmunkát. Minden tréningen legjobb tudásuk szerint, nagy fegyelemmel dolgoznak. Ennek is köszönhető a fejlődés, illetve hogy itt mindenki komoly kézilabdás akar lenni nagyon jó közösség alakult ki. Krisztiánnal nagy bravúrnak tartjuk, hogy sikerült a felsőházba jutni, sok jó meccsünk volt, de a két Ajka elleni találkozó, amin eldőlt a továbbjutás, a lányok nagyon odatették magukat: akaraterővel, küzdeni tudással tudtuk kompenzálni a fizikai lemaradásunkat.