Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U13: Öt játékosunk is az MKSZ Komplex Tehetség Program kiválasztóján

Kimagasló teljesítménye miatt Bíró Luca, Németh Róza, Halász Emília, Horváth Bianka Sára és Kovács Anna is részt vesz a székesfehérvári kiválasztón.
U13: Öt játékosunk is az MKSZ Komplex Tehetség Program kiválasztóján

A Szombathelyi KKA U13-as csapatának hatodik osztályos tanulói közül Bíró Luca, Németh Róza, Halász Emília, Horváth Bianka Sára és Kovács Anna is részt vesz a Magyar Kézilabda Szövetség Komplex Tehetség Programjának kiválasztóján Székesfehérváron.

A játékosoknak a kimagasló teljesítményük miatt lehetőségük nyílik részt venni az MKSZ Komplex Tehetség Programjának kiválasztóján. A Magyar Kézilabda Szövetség Komplex Tehetség Programja egy olyan lehetőség, amely a sportágban levő tudás anyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és tanulásukban egyaránt. A program megteremti azt a szakmai műhelyt, bázist, ami a regionális képzés hiányosságait lenne hivatott megoldani. A program lényege, hogy a bekerült 6. osztályos gyerekeket három éven át folyamatosan, egymásra épülő, főleg egyéni képzések kereteben képezzük, fejlesszük a középiskolai tanulmányaik megkezdéséig. A program nem csapatban gondolkodik, hanem az egyénre koncentrál és fejleszti azt. Célkeresztben a képesség fejlesztése és a technikai tudás magasabb szintre történő emelése – írja a Magyar Kézilabda Szövetség.

Gratulálunk és jó szereplést kívánunk a lányoknak!