Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U14. I osztály: A listavezető legyőzésével a harmadik helyen zártunk az Alsóházban

A rájátszásban nyolcból hat meccsét megnyerte U14-es csapatunk.
U14. I osztály: A listavezető legyőzésével a harmadik helyen zártunk az Alsóházban

Nagy volt tétje U14-es csapatunk számára az U14-es I. osztályú bajnokság utolsó fordulójának, hiszen az volt a kérdés, hogy sikerül-e megszerezni a harmadik helyet az Alsóház küzdelmeiben. A lányoknak egy győzelemre volt szüksége a két hátralévő mérkőzésen, melyet az utolsó és az első helyezett ellen játszottak. Csapatunk a nehezebb utat választotta: a sereghajtó elleni meglepő vereség után a listavezető Budaörs ellen nagyon összeszedte magát és bravúros győzelmet aratott. A rájátszásban nyolcból hat meccsünket megnyertük, így meg lett a kitűzött harmadik pozíció.

A Szombathelyi KKA tehetsége, Szabó Dóra a 8 meccsen lőtt 41 góljával a góllövőlista második helyén végzett, gratulálunk!

U14 I. Osztály, Alsóház, 4. forduló, Dömsöd:

Borsod Sport Klub – Szombathelyi KKA 17-15

Szombathelyi KKA – Moyra-Budaörs Handball 21-17

- Nagyon álmosan kezdtük az első mérkőzést, illetve a lányok kicsit belekényelmesedtek a mérkőzés elejébe, hiszen a múltkori mérkőzésen nagy arányú győzelmet arattunk. Egész meccsen partiban voltunk, talán vezettünk is, de egyszerűen nem tudtam én sem átbillenteni őket, illetve ők sem tudták magukba rendezni a gondolataikat. Mindenki próbálta egyénileg megoldani a támadásokat, védekezésben pedig nem volt meg a kellő kommunikáció. A Miskolc sokkal jobban akarta azt a győzelmet és meg is érdemelték. Mivel az első helyezett Budaörs, illetve az utolsó helyezett Miskolccal játszottunk, így papírforma szerint nem ezt az eredményt vártuk az első meccstől, de a lányok már mutattak a szezon alatt olyan formát és produkáltak olyan győzelmeket, hogy el tudtam hinni, meg tudjuk verni a Budaörsöt. Ezt a hitet megpróbáltam a lehető legjobban átadni a lányoknak a mérkőzés előtt. Bemelegítésnél már láttam, hogy itt valami készülődik, hiszen teljesen más mentalitással álltak oda, mint az első mérkőzésén. Végig mi domináltunk a mérkőzés alatt, minden apró hiányosságot is pótoltak a lányok erre a mérkőzésre, a maximumot hozták. Öröm volt nézni a játékukat, illetve ahogy mosolyogtak egymásra, örültek egymásnak, biztatták egymást. Nagyon szépen köszönöm az egész csapatnak az éves munkájukat, hiszen rengeteg munka lett beletéve azért, hogy most a harmadik helyen állhatnak. 8/6 mérkőzést megnyerni a rájátszásban elég nagy álomnak bizonyult a szezon elején, de úgy tűnik merhetünk nagyokat álmodni. Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek is, hogy akármilyen messze is volt a forduló, ők jöttek és biztatták a csapatot. A szezon viszont még nem ér véget, hiszen egy nagy nemzetközi torna vár még ránk júniusban – értékelt U14-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.