Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U15-ös csapatunk már nagyon várta, hogy induljon a felkészülés

Kemény edzésekkel készülnek a lányok az új idényre, szeretnék idén is éremmel zárni a szezont.
U15-ös csapatunk már nagyon várta, hogy induljon a felkészülés

Gőzerővel készül az új szezonra a Szombathelyi KKA U15-ös csapata is, amely az előző idényben fantasztikus teljesítményt nyújtva egy területi aranyéremmel és egy országos bronzéremmel zárt. Huszár Benjámin tanítványai két hete felmérésekkel kezdték meg az alapozást, azóta napi két edzéssel készülnek az új idényre. Csapatunk trénere elárulta, idén az U15-ös I. osztályú bajnokság mellett a Serdülő III. osztályban is indul az együttes, amelynél kiváló az összhang és a hangulat.

Örömmel tölt el, hogy a felmérések és a mért adatok alapján előrébb tartunk a felkészülésben most, mint tavaly ilyenkor. Állóképességi munka folyik ebben az időszakban. Sokat nőttek a lányok, a koordináció fejlesztéssel is egész évben foglalkoznunk kell, van akinek ujjá kell építeni az egész mozgását a növekedés miatt. Mindenesetre bizakodó lehetek a szezonnal kapcsolatban. Jövő héten már az edzőmérkőzéseket is megkezdjük a Hypo korosztályos csapata ellen. Ami fontos, hogy a csapat egyben maradt, a gyerekek szeretnek itt játszani, helyben a korosztályukban a legmagasabb szinten játszhatnak. Igyekeztem minden posztra két vagy több hasonló képességű játékost fejleszteni, így már tavaly kialakult egy egészséges versenyszellem a játékosok között. A csapatszellem kiváló, az edzések mellett csapatépítő programokon részt veszünk. A sok közös élménynek is köszönhető, hogy ennek a csapatnak a nagy erőssége, hogy erős barátságok alakultak ki a lányok között. Ennek köszönhetően egy-egy rosszabb napon is képesek egymásért küzdeni. Célunk idén a folyamatos képességfejlesztés. U15-ben szeretnénk a felsőházért küzdeni, hiszünk a munkában és tudjuk, hogy ismét képesek vagyunk ilyen jó eredményre. A serdülő harmadosztályban az idősebbek között is szeretnénk éremért küzdeni. A keretben annyi változás történt, hogy kapus posztra érkezett egy jó paraméterekkel rendelkező játékos Papp Renáta személyében, Nagyatádról. Az ő érkezésével három tehetséges kapusunk van a korosztályban, így megteremtve számukra is az egészséges versenyhelyzetet – nyilatkozta U15-ös csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

U15-ös csapatunk három játékosa, Simon Ivett, Németh Dia és Kovács Regina is nagyon várta már, hogy újra munkába álljanak az SZKKA-nál. Tudják jól, a kemény melónak meglesz az eredménye az idény végén.

Nagyon vártam, hogy elkezdődjenek az edzések, hogy a csapat újra együtt legyen. Sokat edzünk, hogy elérjük céljainkat és, hogy minél jobbak legyünk csapatként, illetve egyénileg is. Alig várom, hogy mérkőzésen is felmérjük, hol is tartunk a felkészülés során – mondta Simon Ivett.

Két hete kezdtük a felkészülést a 2022/23-as szezonra. Nagyon kemények az alapozó edzések, de jó újra itt lenni és azt is tudjuk jól, hogy miért dolgozunk. Főként erőnléti tréningekkel fáraszt minket jelenleg az edzőnk, de a második héten már a labda is előkerültígy Németh Dia.

Minden adott a fejlődésünkhöz, hiszen kiváló körülmények között edzhetünk. Az új felszerelések is extra motivációt adnak a csapat számára, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek – fogalmazott Kovács Regina.

U15-ös csapatunk kerete: Derdák Sára, Németh Emma, Papp Renáta, Halász Tímea, Simon Ivett, Tóth Fanni, Katona Luca, Pintér Szofi, Konecsni Kitti, Bősze Olívia, Csizmazia Kata,  Kovács Regina, Németh Dia, Gerencsér Lea, Lepsényi Judit, Nagy Fruzsina, Vígh Zorka, Papp Jázmin, Lang Regina

Simon Ivett, Kovács Regina, Németh Dia