Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U15-ös csapatunk továbbra is a korosztálya élmezőnyéhez tartozik

Sűrű héttel zárták az évet a lányok, akik bárkivel fel tudják venni a versenyt.
U15-ös csapatunk továbbra is a korosztálya élmezőnyéhez tartozik

Rendkívül sűrű héttel zárta az évet az SZKKA U15-ös csapata, amely előbb az idősebbek között, az U17 III. Osztályban, majd a hétvégén saját korosztályában az U15 I. Osztályban lépett pályára. A lányok a hétközi hazai fölényes győzelem után Siófokon a második és harmadik helyen álló riválisával találkozott a korosztályos első osztályban.

U17 III. Osztály, 11. forduló:

Szombathelyi KKA – MUSE 45-13 (20-9)

SZKKA: Papp (K) – Bősze 6, Csizmazia, Gerencsér 5, Halász 8, Konecsni, Kovács R. 3, Lang 10, Lepsényi 5, Nagy F. 4, Pintér, Simon 4, Tóth F.

- Nagyon jó felfogásban kézilabdáztunk, több játékost is kipróbáltam más poszton. Ezzel hibátlanul az első helyen állunk az U17 III. Osztályban, amihez gratulálok a lányoknak – fogalmazott U15-ös csapatunk edzője, Huszár Benjámin.


U15 I. Osztály, 6. forduló, Siófok:

Szombathelyi KKA – Bajnok DSE Nemesvámos 27-28

Kozármisleny SE – Szombathelyi KKA 24-24

- Nagyon szomorú, hogy a bajnokság színvonalához a küldöttek rendre nem tudnak felnőni: az első mérkőzésen gyakorlatilag egy versenybírói hibának köszönhetően kettős emberhátrányba kerültünk az utolsó másfél percben, ami befolyásolta a mérkőzés végjátékát. A második mérkőzés előtt a lányokat a padlóról kellett felszedni mert érezték, hogy külső körülmények döntötték el a meccset. A második mérkőzésen a listavezető ellen talán az idei év legjobb teljesítményét hoztuk. Korábban már volt sérültünk, de a mérkőzés közben is akadtak, akik kiestek ami főleg a védekezésünkben okozott problémát. A Kozármisleny jól küzdött és sikerült felzárkózniuk, de nem estünk össze emiatt és egy szabályos góllal a dudaszó pillanatában egyenlítettünk. Összességében a félév eredményei alapján elmondható, hogy továbbra is a korosztály élmezőnyébe tartozunk, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. A mérkőzések végjátékaiban kell fejlődnünk, de ismerve a lányokat biztos vagyok benne hogy sikerülni fog – értékelt Huszár Benjámin.