Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U20-as vb: Christe Dalma 50%-os hatékonysággal védett, Győri Viktória 16 gólt lőtt az egyik csoportmeccsen

A magyar junior válogatott hibátlan mérleggel jutott tovább csoportjából.
U20-as vb: Christe Dalma 50%-os hatékonysággal védett, Győri Viktória 16 gólt lőtt az egyik csoportmeccsen

Lezárultak a csoportküzdelmek a szlovéniai U20-as világbajnokságon, ezért most összefoglaljuk, hogy mi történt mindeddig a világeseményen a Szombathelyi KKA fiatal tehetségei szempontjából. A tornára címvédőként érkező magyar válogatott – melynek keretében ott van az SZKKA kapusa, Christe Dalma is – hibátlanul zárta a H-csoportot, magabiztosan győzte le Egyiptomot, az Egyesült Államokat és Lengyelországot is, így csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, ahol hétfőn Svájccal, kedden pedig Horvátországgal találkozik majd.

Az SZKKA hálóőre, Christe Dalma az USA elleni meccsen mutatkozott be a világbajnokságon, 19 éves kapusunk 50%-os hatékonysággal védett a győztes meccsen.

Örülök, hogy elsőként tudtunk továbbmenni a csoportunkból. Nagyon boldog voltam, hogy kaptam lehetőséget és bízom benne, hogy lesz is még alkalom rá, hogy pályára lépjek. Az Egyesült Államok ellen a szokottnál jobban kellett koncentrálnom, mert nem a megszokott ütemű lövések jöttek, de szerintem jól megoldottam a feladatot. Izgatottan várjuk a folytatást és továbbra is szeretnénk a döntőig menetelni  - nyilatkozta az SZKKA fiatal kapusa.

Azonban nem Christe Dalma az egyetlen, aki képviseli klubunkat az U20-as világbajnokságon: a Győri Viktóriával és Zsákovics Sárával felálló szlovák válogatott az A-csoport harmadik helyén zárt, nem sokon múlott a továbbjutásuk, de így az alsóházban folytathatják a küzdelmeket.

Győri Viki figyelemreméltó teljesítményt rakott le az asztalra: a csoportmeccseken összesen 20 gólt termelt, amiből 16 találatot az utolsó, India elleni meccsen lőtt.

Sajnos a Japánok elleni első meccsünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon dekoncentráltak voltunk és rengeteg ziccert kihagytunk. A hollandok elleni következő meccsen szerettük volna megmutatni, hogy mire vagyunk képesek és egy izgalmas ki-ki mérkőzésen végül döntetlen született. Az utolsó forduló döntött a sorsunkról a felsőházba jutás szempontjából. Harminckilenc góllal kellett nyernünk India ellen, ami sikerült is, de a hollandok legyőzték a japánokat. Szerettünk volna bejutni a legjobb 16 közé, de ebből a helyzetből is próbáljuk kihozni a legjobbat. A tizenhatgólos meccsemen extra motiváció volt számomra, hogy a továbbjutás a tét. Húszgólos előnynél sem dőlhettünk hátra. Büszke vagyok a csapatra, hiszen nélkülük ezt nem sikerült volna elérnem. A kemény védekezésünknek köszönhetően sok lerohanásos gólt tudtam lőni – értékelt Győri Viktória, aki a szlovák válogatottal a folytatásban Guinea és Irán ellen lép pályára.