Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Üdvözöljük és elfogadjuk az MKSZ döntését

Az SZKKA elnöke nem aggódik a jövő miatt, a koncepciónk továbbra is megmarad, tudunk építkezni az utánpótlás-rendszerünkre.
Üdvözöljük és elfogadjuk az MKSZ döntését

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége tegnap a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy véget vet a 2019/2020-as idény valamennyi bajnokság és kupasorozatának, helyezéseket nem állapítottak meg.

Pődör Zoltán, klubunk ügyvezető elnöke így értékelte a szövetség döntését:

- Üdvözöljük, támogatjuk és elfogadjuk a döntést, úgy gondolom, ilyen helyzetben nem is lehetett másként cselekedni. Azt egy kicsit bánjuk, talán nem a legszerencsésebb, hogy helyezések nélkül ért véget a szezon, hiszen mi újoncként remekül szerepeltünk, jól álltunk, viszont ezzel a döntéssel tovább tudjuk építeni a rendszerünket, hiszen megmaradt NB I-es és NB I/B-s együttesünk is. A koncepciónk továbbra is megmarad, ezzel csak még jobban kiéleződik a felfelé versenyeztetési lehetőségük a fiataljainknak. Van időnk dolgozni, tudjuk, hogyan építsük a jövőnket. Igyekszünk olyan tehetségeket kinevelni, akik helyt tudnak állni az NB I-ben is. Véleményem szerint az új bajnokság is ebbe az irányba fog eltolódni, de számunkra ez nem jelent különösebb gondot, hiszen mi eddig is ezt csináltuk, sok magyar és helyi fiatalt játszattunk az NB I-ben. Tudunk építkezni az utánpótlás-rendszerünkre.