Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Új edzők a fedélzeten

Négy ambiciózus fiatal szakemberrel bővült az SZKKA edzői stábja.
Új edzők a fedélzeten

A 2020/2021-es szezon előtt négy fiatal, ambiciózus szakemberrel bővült a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia utánpótlás-edzői stábja. Jurik Petra a klub korábbi játékosaként most a fiatalok kapusedzőjeként segíti az SZKKA-t. 

- Nem gondoltam, hogy ilyen fiatalon már edzősködni fogok, elsősorban játékosként szerettem volna minél magasabb szintre jutni. Ingáztam pár évig a másod- és a harmadosztály között, a valódi áttörés nem sikerült. Mivel későn kezdtem - 15 évesen - játszani, rengeteget kellett foglalkoznom a kapusjátékkal elméletben is. Ebben nagy segítséget kaptam anyukámtól, aki élvonalbeli kapus volt hosszú ideig, s igazából az első lépésektől fokozatosan tanította meg nekem a mozdulatokat. Ezt próbálom most átadni a fiatal kapusainknak. Játékosként is jól éreztem magam a klubnál, úgy gondolom ez edzőként sem lesz másképp - mesélte Jurik Petra. 

Skoda Bence már nyolc éve kézilabda-edző, eddig csak fiúkkal foglalkozott, de a mostani idénytől az U14-U15-ös csapatunkat irányítja. 

- Az idei szezontól az SZKKA U14 I.osztály és U15 területi bajnokságban szereplő csapatát, valamint a Student NB II-es felnőtt csapatát fogom irányítani. Komoly szakmai munka folyik az egyesületnél, ez volt ami miatt úgy döntöttem, hogy az SZKKA lesz számomra a legmegfelelőbb választás. Adott a fejlődési lehetőség mindenki számára. A felkészülés zajlik most mindkét csapatnál, komoly feladatok állnak előttünk ebben az évben és ennek megfelelően dolgoznak a lányok - nyilatkozta Skoda Bence. 

Az U14/U15-ös másodikszámú csapatunk edzője Huszár Benjámin lett, aki testnevelő-tanári végzettsége mellett végezte el a C-licenszes edzői képzést. A KDG tesitanára erőnléti edzői tanfolyamot is végzett.

Korábban a Szombathelyi Haladás és Büki TK csapataiban dolgoztam edzőként. Jelenleg a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban vagyok testnevelő tanár és e mellett fogok dolgozni a klub utánpótlásában. Nagyon jól érzem magam hiszen, a kollégákkal jól kijövök és befogadtak a szakmai stábba. Itt lehetőségem van szakmailag felépített rendszerben dolgozni és minden adott hogy én magam is fejlődhessek - fogalmazott honlapunknak Huszár Benjamin. 

Egyesületünk U11-es csapatát Albert Krisztián vette át, aki már gyermekkora óta rajong a kézilabdáért. Új trénerünk idén végzett az ELTE Savaria Központ testnevelő-gyógytestnevelő szakán, 5 éven keresztül versenyszerűen kézilabdázott az egyetemi csapatban, tanulmányai során elvégezte a D-licences kézilabda-edzői tanfolyamot. 

- Számomra ez nagy lehetőség, hogy egy ilyen magas szintű utánpótlás képzéssel és rendszerrel rendelkező klubnál dolgozhatok. Rendkívül motiváltan és jól érzem magam, hiszen a szakmai stáb kiváló és segítőkész. Jó kapcsolatot ápolunk a kollégákkal, és ösztönzőleg hatnak rám, így minden adott a fejlődésre, és hogy minőségi szakmai munkát végezhessek a jövő kézilabdázóival - mondta Albert Krisztián.