Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb érkező: Pankotai Luca is Szombathelyen folytatja

Az ifi és a junior válogatottban is szerepelő fiatal irányító Egerből igazol klubunkhoz.
Újabb érkező: Pankotai Luca is Szombathelyen folytatja

Nincs megállás az átigazolásokban, folytatjuk a bejelentések sorát, Pankotai Luca személyében ugyanis egy újabb új játékossal bővül a keretünk. A 24. életévében járó irányító az Eszterházy SC csapatától teszi át a székhelyét Szombathelyre, az előző idényben az egriek kulcsjátékosaként a szintén szerződtetett Szeberényi Flóra mögött 98 góllal a második helyen végzett a házi góllövőlistán.

Pankotai Luca szülővárosában, Mohácson ismerkedett meg a kézilabdával, majd fiatalon elfogadta a NEKA megkeresését, ahol végigjárta az utánpótlás korosztályokat. Meghívót kapott az ifjúsági és a junior válogatottba is, valamint Európa-bajnokságon is szerepelt. A sérülésektől sem mentes pályafutását aztán egyetemi tanulmányai miatt Egerben folytatta, ahol le is diplomázott. Luca edzői papírokkal is rendelkezik, így nem csak játékosként, hanem up-edzőként is érkezik az SZKKA-hoz.

Új játékosunk elmondta, a szezon hajrájában összeszedett sérüléséből a legjobb formában szeretne visszatérni Szombathelyen az SZKKA-ban.

- Örültem a Szombathely megkeresésének, hiszen egy évek óta stabil klubról van szó. Tetszett, hogy nem befolyásolta a sérülésem az igazolást. Így is bíztak bennem és a tudásomban. Már most kapom a segítséget, hogy a sérüléséből minél jobb formában jöjjek vissza. Valamint közösek a célok, mert én is meg szeretném mutatni magamat az NB I-ben. Az első és legfontosabb célom a megfelelő rehabilitáció, hogy utána tudjam a csapatot segíteni és minél magasabb szinten tudjuk magunkat. A második pedig, hogy mint utánpótlás-edző fejlődjek és a gyerekeknek megmutassam, hogy a kézilabda nem csak egy sport és milyen sok lehetőség van benne – nyilatkozta Pankotai Luca.