Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb fantasztikus győzelem: Hungast-SZKKA - Szent István SE 35-28

Nehéz meccsre számítottunk, az is lett, de a 2 pontot magabiztosan gyűjtöttük be!
Újabb fantasztikus győzelem: Hungast-SZKKA - Szent István SE 35-28

Hungast Szombathelyi KKA – Szent István SE 35-28 (19-13)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 500 néző
V.: Altmár, Horváth M.

SZKKA: Tomasevics (k) – Jovetic 5, Bandelier 10 (1), Horlszka 5 (2), Szendrei, Pődör R. 2, Virág 2, Csire 3. Csere: Sipeki (k) – Mayer Sz. 3, Horváth P. 4, Varga 1, Pődör B..

SZISE: Gercsó (k) – Horváth G. 1, Albert, Tobak 2, Scheffer 1, Aron 5, Stranigg 8. Csere: Mátéfi (k) – Monori 4, Lyngby 2 (2), Szerző 2, Sziráki 2, Schneider 1 (1), Varjú.

Tobaké volt az első találat az újoncok rangadóján, majd Jovetic egyenlített, aztán Sheffer visszavette a vezetést a vendégeknek. Eleinte sok hiba csúszott támadásainkba, pontosabb volt a SZISE,  Az elején Aron is betalált, így a negyedik percben 1-3 állt az eredményjelzőn. Éledeztünk, kezdett egyre keményebbé válni a védekezésünk, Csire szemfüles góljainak köszönhetően pedig emberhátrányban sikerült fordítani is. Jovetic második gólja után pedig már 7-5-re vezettünk. Mayer Szabina is második gólját jegyezte, amikor a 13. percben, 8-5-nél időt kért a SZISE vezetőedzője. A vezetésünk nem forgott veszélyben, de nem adták fel a fehér mezesek. Ahogy az várható volt egy ilyen rangadón, minden egyes labdáért hatalmasat küzdöttek a csapatok. Amíg nálunk Bandelier és Horilszka sem hibázott a vonalról, addig a SZISE első három büntetőjéből kettőt hárított Tomasevics, egyet pedig fölé dobtak Alberték. A 22. percben 13-9-re vezettünk, majd vérszemet kapott a Szent István SE, négy és fél perccel a félidő vége előtt, 15-13-nál időt kért Marosán György. Jól tette, sikerült elhúzni a szünetig 19-13-ra. 

Potyogtak a szombathelyi gólok a fordulás után is, az olló egyre nagyobbra nyílt, a 33. percben már 22-13-ra vezettünk. Bandelier ma is megállíthatatlan volt 10 gólig meg sem állt, ha pedig éppen nem ment a góllövés, akkor Tomasevics parádézott a kapuban. A 48. percben 28-22-ig kapaszkodott fel a SZISE, Mayer kontragólja után azonban újra időt kért Vujkovics Gyula. Ötgólos SZKKA-előnyről indult az utolsó tíz perc. Sikerült okosan lemenedzselni a hátralévő időt, csapatunk szenzációs hangulatú, telt házas mérkőzésen, gólerős, magabiztos játékkal újabb fontos győzelmet aratott, amivel hatalmas lépést tett a bennmaradás felé.

Ezzel a sikerrel a 10. helyre léptünk fel, a jövő héten pénteken 18 óra 30 perctől az Alba FKC elklen Székesfehérváron lépünk pályára.